Journalist mistenkt for seriemord

Skrev ting bare politiet visste. Ofrene lignet hans mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Journalist Vlado Taneski i den makedonske avisa Utrinski Vesnik skrev detaljer fra de rystende parteringsdrapene ingen andre visste.


Detaljer som fikk etterforskerne til å rette søkelyset mot den stille 56-åringen selv om andre menn alt var dømt for de to første av i alt tre grufulle eldredrap i den vest-makedonske byen Kicevo, skriver BBC.

Torturert, voldtatt og partert

Det er i alt tre eldre kvinner som er drept. Alle fra samme bydel i Kicevo, og alle funnet nakne, kvalt med telefonkabler, parterte og dumpet i plastsekker.

- Kvinnene ble seksuelt og fysisk mishandlet. For eksempel ble det siste offeret, en 65 år gammel kvinne, funnet med 13 dype sår i hodet og flere brister i ribbeina, sier politiets talsmann Ivo Kotevski til nyhetsbyrået AP.

En savnet

Vlado Taneski er foreløpig ikke tiltalt, men politiet føler seg sikre på at han er skyldig. Hva som skjer med mennene som alt er dømt for de to første drapene er usikkert. En annen står fremdeles tiltalt for det siste.

I tillegg til de tre drepte kvinnene, er en 78 år gammel kvinne meldt savnet.

Journalist mistenkt for seriemord

- Taneski er også mistenkt for å ha noe med denne forsvinningen å gjøre, sier Kotevski.

Ligner på mor

Det er ikke bare avslørende detaljer i hans artikler som gjør at politiet føler seg sikre på at journalisten står bak drapene.

Ifølge etterforskerne skal alle de drepte kvinnene ha nære likhetstrekk med hans mor, som han angivelig skal ha hatt et svært anstrengt forhold til.

- Alle kvinnene var eldre, med liten utdannelse, og hadde jobbet som vaskehjelp, sier politiets talsmann.

I avisredaksjonen der 58-åringen arbeider er de fleste i sjokk etter avsløringen. Avisa er den nest største riksavisen i landet og startet opp etter Jugoslavias fall i 1999.

- Vi er alle i sjokk. Jeg kjenner ham som en usedvanlig stille mann, og ville aldri ha trodd at han var kapabel til å gjøre noe som dette, sier redaktøren til nyhetsbyrået AP.

FIKK MISTANKE: Politietterforskerne rettet søkelyset mot journalisten etter at han avslørte stadig flere hemmelige detaljer rundt drapene i sine artikler, opplyser polititalsmann Ivo Kotevski (bildet).
STOR AVIS: 58-åringen jobbet i Makedonias nest største avis, og er en usedvanlig stille mann ifølge hans redaktør.