Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Journalist, politimenn og opprørere drept i Kiev. Fortsatt står hovedstaden i full fyr

Hundrevis sendt til sykehus i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store ødeleggelser og bygninger i full fyr preger den ukrainske hovedstaden onsdag morgen. Gatekampene har fortsatt hele natta, og minst 25 personer skal være drept.

Samtidig meldes det om at over 1 000 mennesker er skadd.

Helsedepartementet melder at 241 personer har blitt sendt til sykehus i løpet av natta. 79 av dem skal være politimenn og fem av de skadde er journalister, ifølge BBC.

Minst sju av de drepte skal være politimenn.

Journalisten Vyacheslav Veremei er bekreftet drept, forteller hans kolleger ifølge Kyiv Post.

Han skal ha blitt skutt av maskerte menn da han sammen med en kollega ble overfalt på vei hjem fra jobb. De skal ha blitt dratt ut av taxien de satt i før de ble brutalt banket opp.

Kollegaen og taxisjåføren skal være alvorlig skadd, skriver den ukrainske avisa.

President Victor Janukovitsj legger fortsatt all skyld for volden på opposisjonen.

- Det er ikke for sent å stoppe denne konflikten, sa han da han talte i natt.

I 4-tida lokal tid gikk opprørspoliti til angrep mot leiren av demonstranter.

POLITI MOT DEMONSTRANTER: Flere titalls politifolk står foran opprørernes tilholdssted på Uavhengighetsplassen. Kampene har fortsatt gjennom hele natta. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix
POLITI MOT DEMONSTRANTER: Flere titalls politifolk står foran opprørernes tilholdssted på Uavhengighetsplassen. Kampene har fortsatt gjennom hele natta. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix Vis mer

Det er kommet en rekke meldinger om store eksplosjoner og bruk av tåregass, sjokkgranater og molotov-cocktails da politiet nærmet seg demonstrantene.

Vannkanoner ble tatt i bruk for å forsøke å stanse branner. Det lyktes ikke. En brann har også trolig totalskadet bygget opposisjonen har hatt som hovedkvarter like ved Uavhengighetsplassen.

Opposisjonen blir bedt om å holde posisjonen.

Deres leder, Vitali Klitsjko, talte til de rundt 20 000 demonstrantene på Uavhengighetsplassen, hvor han også sa at han forlot et møte med Janukovitsj etter at presidenten krevde at demonstrantene skulle forlate plassen.

Den amerikanske senatoren John McCain er den foreløpig siste i rekken av politiske ledere i Europa og USA som ber Janukovitsj om å vise tilbakeholdenhet med maktbruken og komme demonstrantene i møte.

I BRANN: En av de statlige bygningene opposisjonen har tatt over, står fortsatt i brann onsdag morgen. Det sies at politiet skal ha fått kontroll over deler av bygningen og plassen utenfor. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix
I BRANN: En av de statlige bygningene opposisjonen har tatt over, står fortsatt i brann onsdag morgen. Det sies at politiet skal ha fått kontroll over deler av bygningen og plassen utenfor. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart