Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalist sladret til politiet

En journalist i Bergens Tidende leverte et notat til politiet etter et møte med privatetterforsker Ola Thune. Både Thune og generalsekretæren i Norsk Redaktørforening er rystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg presiserte at møtet mellom oss skjedde i all fortrolighet. Likevel løper journalisten til politiet og forteller dem hva vi snakket om. Til overmål lot han seg avhøre av politiet. Jeg mener journalisten har brutt kildevernet, sier Thune til Bergensavisen.

Tema for møtet var saken mot rådmann Ragnar Fagereng i Bergen.

- Helt vanvittig

Thune får støtte fra generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening.

- Dette virker helt vanvittig, og det mangler så vidt jeg kan se sidestykke i norsk journalistikk, sier Øy til fagbladet Journalisten.

- Det er forkastelig og prinsippløst, og jeg føler at dette setter på dagsorden en debatt om hvordan journalister skal oppføre seg i og etter slike såkalte fortrolige samtaler. Det er klart at den annen part i slike samtaler kan ha motiver og beveggrunner som jeg ikke kjenner til.

- Men uansett vil det være en diskusjon om hva avisen skal gjøre i sakens anledning. Å skrive notater til politiet er ikke journalisters oppgave i det hele tatt, sier han.

Støtter journalisten

Redaktør Einar Hålien i Bergens Tidende støtter journalisten.

- Jeg har ikke funnet grunnlag for å kritisere journalisten for det han har gjort, og jeg har forståelse for det han gjorde, sier Hålien.

Ifølge redaktøren var det ikke avtalt at møtet mellom journalisten og privatetterforskeren skulle være hemmelig.

Journalisten selv er på utenlandsreise, og derfor utilgjengelig for kommentar.

Men i notatet til politiet forklarer journalisten at det var nødvendig å orientere politiet fordi han var redd for å bli gjengitt av Thune.

Thune skal vitne i Fagereng-saken mens journalisten er i Australia og New Zealand.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!