- Journalist Steven Sotloff (31) halshogd i ny IS-video

«Jeg er tilbake, Obama», sier bøddelen.

TRUET PÅ LIVET: I videoen der journalist James Foley blir henrettet, vises Steven Sotloff mot slutten. IS truer med å henrette også ham dersom amerikanerne ikke slutter å bombe i Irak. Foto: PRIVAT / REUTERS / NTB SCANPIX
TRUET PÅ LIVET: I videoen der journalist James Foley blir henrettet, vises Steven Sotloff mot slutten. IS truer med å henrette også ham dersom amerikanerne ikke slutter å bombe i Irak. Foto: PRIVAT / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske journalisten Steven Sotloff (31) skal være halshogd av Den islamske stat (IS), melder Reuters via den uavhengige amerikanske etterretningsorganisasjonen SITE. IS har sluppet en video av den angivelige henrettelsen, som foreløpig mangler offisiell bekreftelse.

Sotloffs familie gir likevel en kort kommentar til videoen:

- Familien kjenner til denne fryktelige tragedien og sørger privat, sier deres talsmann Barak Barfi til AP.

Den nye videoen er på samme form som den der journalistkollega James Foley henrettes: Sotloff sitter på kne, kledd i oransje, mens en bøddel står til venstre for ham. Idet bøddelen begynner å skjære med en kniv, som holdes i venstre hånd, går bildet i svart. Etterpå ses liket av Sotloff.

Bøddelen erklærer at henrettelsen er en reaksjon på USAs bombing av IS-styrker i Irak.

«Jeg er tilbake, Obama. Jeg er tilbake på grunn av din arrogante utenrikspolitikk mot Den islamske stat - på tross av våre advarsler», sier mannen i svart, som tilsynelatende er samme mann som i Foley-videoen.

Truet Sotloff ble sist vist i videoen der hans medfange, reporter James Foley, halshogges. Mot slutten av den videoen truet IS med at Sotloff var nestemann dersom USAs president Barack Obama ikke etterkom kravene om å stanse bombingen i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer