Journalist tiltalt for spionasje i Iran

Iransk-amerikanske Roxanna har blant annet jobbet for BBC. Clinton er bekymret.

SPIONTILTALT: Den iransk-amerikanskejournalisten Roxana Saberi avbildet i jordskjelvrammede Bam i mars 2004.  Saberi (31) ble arrestert i januar og ble i dag formelt tiltalt for spionasje. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX
SPIONTILTALT: Den iransk-amerikanskejournalisten Roxana Saberi avbildet i jordskjelvrammede Bam i mars 2004. Saberi (31) ble arrestert i januar og ble i dag formelt tiltalt for spionasje. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En iransk-amerikansk journalist ble onsdag tiltalt for spionasje i Iran. USAs utenriksminister Hillary Clinton er bekymret.

Den 31 år gamle frilansjournalisten Roxanna Saberi har jobbet blant annet for britiske BBC, den amerikanske allmennkringkasteren NPR og andre medier, men ble arrestert i januar etter at hennes presseakkreditering utløp.

- Journalistikk var et dekke for å samle informasjon og etterretning og sende det til USAs etterretningstjeneste, hevder dommeren som har ansvar for saken til nyhetsbyrået ISNA.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sier de er dypt bekymret, og har bedt den sveitsiske ambassaden gi oppdatert informasjon om saken. Sveits representerer USAs interesser i Iran ettersom USA og Iran ikke har diplomatiske forbindelser.

- Vi ber om at hun blir løslatt så raskt som mulig og får vende tilbake til sin familie, sa Clinton, en bønn hun også har kommet med flere ganger tidligere.

I et brudd med sedvanlig diplomatiske prosedyrer har Clintons stab gitt et memorandum om saken til en iransk delegasjon som deltok på en konferanse i Haag i forrige uke.

Saberis sak pågår parallelt med at USA, under ledelse av sin nye president Barack Obama, er i ferd med å endre sin politikk overfor Iran.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer