Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalist voktet Huntley

En britisk journalist lurte til seg en jobb i et strengt bevoktet fengsel og fikk alene ansvaret for barnedrapssiktede Ian Huntley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

News of The World-journalisten David McGee hevder at han fikk anledning til å fotografere Huntley på cella og at han ved to anledninger hadde eneansvaret for Ian Huntley (29), som sitter i varetekt siktet for drapet på 10-åringene Jessica Chapman og Holly Wells.

Bildene er på trykk i siste utgave av News of the World.

Journalisten sier han rett og slett ringte Woodhill-fengselet og spurte om å få en jobb. Han oppga falsk adresse og en fabrikert jobbreferanse, men fengselet sjekket ikke opplysningene før de ansatte ham.

- Før det var gått 13 uker etter at jeg startet med opplæring, og mens jeg enda var fersk som fangevokter, var jeg alene med ansvaret for Huntley, skriver journalisten.

Britiske fengelsmyndigheter undersøker nå hvordan McGee kunne få jobb på Woodhill-fengselet.

Fengselet har selv en intern undersøkelse i gang etter at Huntley forsøkte å ta sitt eget liv med en overdose tabletter sist helg.

Avisa The Observer skriver at det i mangel av kvalifisert medisinsk personell, var fengselets hundepasser som delte ut de siste tablettene Huntley fikk før selvmordsforsøket. Til sammen tok Huntley 29 tabletter som han hadde oppbevart i teposer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media