Journalisten Michael (33) sendte bekymrings-e-post om at han «ble overvåket», bare timer før han døde

- Jeg er på sporet av en stor sak, og må ligge lavt.

OMKOM I BILULYKKE: Journalisten Michael Hastings (33) døde da bilen hans krasjet inn i et tre og så tok fyr. Nå kommer det fram at den prisvinnende journalisten mente han ble overvåket. Foto: AP / Blue Rider Press / Penguin. Faksimile/skjermdump: Huffington Post
OMKOM I BILULYKKE: Journalisten Michael Hastings (33) døde da bilen hans krasjet inn i et tre og så tok fyr. Nå kommer det fram at den prisvinnende journalisten mente han ble overvåket. Foto: AP / Blue Rider Press / Penguin. Faksimile/skjermdump: Huffington Post Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Journalisten Michael Hastings, som døde i en bilulykke i Los Angeles tirsdag, sendte en bekymret e-post til venner og kolleger, og kontaktet varslergruppa WikiLeaks bare timer før han døde.

I e-posten, som ifølge Huffington Post ble sendt i 13-tida mandag - 15 timer før Hastings døde brått i bilulykka - uttrykker den erfarne gravejournalisten at han frykter at FBI overvåker ham og hans kolleger ved BuzzFeed (teknologi- og underholdningsnettside, red.journ.):

«Hei, FBI intervjuer mine «nære venner og samarbeidspartnere». Dersom myndighetene kommer til et av BuzzFeeds hovedkvarterer, kan det være lurt å umiddelbart be om juridisk bistand - før man går inn i samtale eller intervju om hvordan vi jobber med å anskaffe informasjon eller andre journalistikk-relaterte saker.

«Jeg er på sporet av en stor sak, og må ligge lavt. Beste hilsener, håper jeg ser dere alle snart.»

Fikk McChrystal til å gå av E-posten ble sendt til BuzzFeeds ansatte, og i blindkopi var en venn av Hastings, en stabssersjant. Kort tid etter Hastings død, ble e-posten gjort kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer