Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalisten ser ikke ut til å bry seg om mannen som går forbi under direktesendingen

I ettertid har TV-kanalen gått hardt ut mot politikerne i Serbia. De mener handlingen viser at sikkerheten til landets journalister er truet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Serbias nest største by, Novi Sad, nord i landet, fikk journalisten Tamara Bojic seg en uventet overraskelse i dag.

Under en direktesendt rapport for kringkastingskanalen RTV Vojvodinas morgensending går en mann med hette trukket over hodet forbi, mens han vifter det som skal være en revolver foran live-bildet. Om håndvåpenet er ekte, eller en falsk etterligning er fortsatt uvisst.

Hendelsen ble naturligvis tatt opp av fotografen, og mannen stakk senere fra stedet. Bojic ser ikke ut til å la seg affisere nærmere av den mildt sagt ugjestmilde gesten, og fortsetter å prate til publikum.

Se klippet øverst i saken.

I etterkant av hendelsen har reporterne ved TV-kanalen anmeldt mannen, samt sendt en formell klage til Serbias innenriksministerium.

De mener episoden er nok et bevis som peker mot at sikkerheten til landets journalister må økes.

Innenriksminister Nebojsa Stefanovic skal i ettertid ha uttalt at politiet vil gjøre alt de kan for å avdekke identiteten til mannen, ektheten av våpenet, og avsløre «hans virkelige intensjoner».

I kunngjøringen til TV-kanalen, som hovedsaklig dekker provinsen Vojvodina, krever journalistene følgende:

- Denne personen må bli straffet, og tydelig fortelle hva motivet for handlingen var. Vi er bekymret for det vi mener er en eksplosjon av vold i Serbia og Vojvodina, og mener dette vitner om dype sosiale avvik. Ansvaret ligger først og fremst hos beslutningstagere og opinionsledere, skriver de ifølge RTV.

De mener også landets politikere kommer med budskap og utfall som øker fremmedfrykt, nasjonalisme, samt forhindrer kritisk tankegang.

- Spesielt i et samfunn som i stor grad fremdeles er traumatisert etter grusomhetene og krigingen på 90-tallet, legger de til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media