Journalistene får psykologhjelp

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Barnedrapssaken i Kristiansand er så grusom at journalistene som skal dekke den, kan få sterke reaksjoner. Flere redaksjoner har engasjert psykolog for å hjelpe journalistene med å takle det de får høre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til mandag begynner rettssaken mot Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen i Kristiansand. De to er tiltalt for å ha misbrukt og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

I Orderudsaken sender flere aviser ut detaljerte beskrivelser av det som blir sagt og gjort i retten, og måten som Anne Orderud Paust, Marie Orderud og Kristian Orderud ble drept på, blir grundig beskrevet.

Slik blir det ikke i barnedrapssaken. Grove detaljer i sedelighetssaker blir aldri gjengitt i norsk presse.

I barnedrapssaken er journalistene sannsynligvis de eneste som er tilstede i retten, utenom partene og de pårørende. Flere av dem kommer til å følge saken fra begynnelse til slutt. Mens lesere og tv-seere knapt vil få vite en brøkdel av hva som faktisk skjedde da jentene ble drept, skal journalistene høre detaljbeskrivelser som er så rå at flere redaksjoner tilbyr psykologhjelp for å bearbeide inntrykkene.

Kan slippe å følge saken

- Vi har kontakt med en psykolog i Kristiansand som vil være tilgjengelig ved behov, sier personalredaktør Merete Crowo til Dagbladet.no. Hvis noen av journalistene ikke orker å følge detaljene i rettssaken, kan de be om å bli tatt av saken. Det er første gang at NTB lager et slik opplegg for journalister på jobb i kriminalsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer