Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalistene på vei hjem

De norske pressefolkene i Afghanistan sitter nå på et fly hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld mistet de norske journalistene i Kabul en av sine nære kolleger, og Dagbladet mistet en av sine beste journalister.

VGs fotograf Harald Henden gjorde alt han kunne for å redde Carsten Thomassen da han skjønte at kollegaen var skutt.

På vei hjem igjen

Da Dagbladet.no snakket med Henden litt før klokka 13.00 i dag var han på flyplassen i Kabul, på vei hjem.

- Dette tar litt tid å fordøye, kanskje særlig for oss som sto midt oppe i det og var fulle av adrenalin da det skjedde, sier en preget Henden.

Han forteller at alle de norske har fått god hjelp og støtte.

- Vi har fått veldig god oppfølging fra de norske styrkene her på flyplassen, og har hatt både leger og sykepleiere tilgjengelig, sier Henden.

Flere norske journalister var i Kabul for å følge utenriksminister Jonas Gahr Støres besøk i Afghanistan, og de aller fleste bodde på Serena Hotel. Nå reiser de hjem igjen.

Minnestund

FORLATER LANDET: De fleste norske journalistene har forlatt Kabul etter gårsdagens bombeangrep. Også utenriksminister Jonas Gahr Støre er ventet å komme hjem i kveld. Foto: AP/SCANPIX
FORLATER LANDET: De fleste norske journalistene har forlatt Kabul etter gårsdagens bombeangrep. Også utenriksminister Jonas Gahr Støre er ventet å komme hjem i kveld. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

I dag deltok den norske delegasjonen i en minnestund for Carsten Thomasen som døde på et feltsykehus i går kveld. 

- En norsk feltprest ble hentet hit fra Marmane, og holdt minnestund i dag, sier Harald Henden.

Han forteller at de norske journalistene etter forholdene klarer seg bra, men at det er vanskelig å ta inn over seg hva som egentlig har skjedd. Før aldri før har det kommet så nært.

VG-fotografen har reist verden rundt i krig- og katastrofeområder, men sier det blir veldig spesielt å miste en nær kollega.

- Nå er det vanskelig å tenke framover. Jeg er jo klar over risikoen ved denne jobben, men akkurat nå er det for tidlig å si noe om hvordan det blir å fortsette , sier Harald Henden.

Det er det han rekker å fortelle før flyet er i ferd med å ta han og de andre norske journalistene hjem igjen.

Det er ennå uvisst når Carsten Thomassens båre vil bli sendt hjem til Norge.

PÅ VEI HJEM:</B> VGs fotograf Harald Henden er på vei hjem fra Afghanistan sammen med de fleste norske journalistene som var i Kabul under bombeangrep.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media