Journalistene ville ikke beklage

I de seks dagene fra VGs første sak om dansevideoen med Trond Giske på Bar Vulkan til de beklaget saken var det sterke diskusjoner internt i avisa.

BEKLAGET: Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, la onsdag fram avisas egen rapport om arbeidet med den omdiskuterte Giske-saken. Til venstre: nyhetsredaktør Tora Håndlykken i VG. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKLAGET: Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, la onsdag fram avisas egen rapport om arbeidet med den omdiskuterte Giske-saken. Til venstre: nyhetsredaktør Tora Håndlykken i VG. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først onsdag 26. februar, seks dager etter at VG publiserte saken hvor Sofie (27) ble sitert på «så ble det litt mye», beklaget VG saken.

Det skjedde etter store diskusjoner internt i redaksjonen og motstand fra Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård, som var de to som skrev den omdiskuterte saken. Det kommer fram av VGs egen rapport som ble publisert i kveld.

I rapporten kommer det fram at diskusjonen startet mandag 25. februar, etter at Medier24 spurte om avisa ville beklage. Trond Giske hadde da kommet med et krav om det, blant annet etter en NRK-sak publisert allerede samme kveld som VG-saken hvor Sofie sa at det «ser verre ut enn det var».

Et tilbakevendende tema

I loggen fra redaktørmøtet i VG mandag 25. februar heter det ifølge VG-rapporten:

«Vi får spørsmål fra Medier24, og det utarbeides et svar. Det blir diskusjoner om formuleringer, om hvor sterkt vi evt skal beklage. Gard mener det blir feil å beklage, siden sitatet i saken er riktig – han understreker at kvinnene ikke har gått tilbake på sitatet. Derfor er det riktig å ta selvkritikk.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer