Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalister ba far peke ut lommemannen

Det ville ødelagt barnas sak, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens to sønner skal for to år siden ha møtt den antatte lommemannen i en garderobe ved svømmeanlegget i Skjolden i Sogn og Fjordane. Begge guttene på sju og ni år skal ha blitt utsatt for overgrep.

Faren til de to guttene har tidligere sagt at overgriperens ansikt har brent seg inn i hukommelsen. Etter pågripelsen av den 55 år gamle bergenseren 11. januar har telefonen knapt stått stille. Mange journalister har villet snakke med mannen og flere har bedt ham om å peke ut den siktede 55-åringen på bilder, sier han til Bergens Tidende.

- To-tre aviser sa de hadde bilder av ham og de ønsket at jeg skulle peke ham ut for dem ved å gå inn på forskjellige nettsider. De ville jeg skulle se om han lignet på mannen jeg så, sier han.Bare peke ham ut for politiet
Overgrepene mot mannens to sønner er de siste kjente forholdene den siktede bergenseren skal ha utført. Saken er med i den foreløpige siktelsen, selv om politiet ikke har DNA-bevis.

Mannen avslo alle tilbudene. Han sier han ikke vil se bildene for ikke å ødelegge sin egen sak.

- Jeg vil ta vare på det bildet jeg har av ham i mitt eget hode og peke ham ut for politiet når de ber meg komme på fotokonfrontasjon. Alt annet blir bare tull, sier faren.

Han vil ikke fortelle hvilke medier som har kontaktet ham, men bekrefter at det er både lokale og nasjonale aviser i Sør-Norge.


Ødeleggende

Jorid Kile Berg, påtaleansvarlig i saken, sier 46-åringen har rett i at han kunne ødelagt sine egne barns sak dersom han hadde sett på bildene.

- Han er en av svært få voksne som kan ha sett Lommemannen, og det er ikke til å legge skjul på at et voksent menneskes vitnemål som regel veier tyngre enn et barns, sier Jorid Kile Berg til avisen.

- Det overrasker meg at pressen har invitert til privat fotokonfrontasjon. Vi har jo brukt ganske mye tid på å forklare at det ville være ødeleggende å trykke bilder. Å få et vitne til å se på bilder, er like ødeleggende. Hva skal vi da bygge saken på, sier hun.

Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Nors Presseforbund reagerer på journalistenes opptreden.
- Det er ikke pressens oppgave å drive den type etterforskning i en pågående sak.

(NTB)

MULIG UTSÉENDE: En av politiets tegninger av Lommemannen, basert på vitnebeskrivelser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media