Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalister blir syke av voldelige nyheter

Stadig flere journalister får posttraumatisk stressyndrom av å se på og legge ut videoer om voldelige hendelser, viser en ny studie om medier og menneskerettsaktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enda verre er metodene de tar i bruk for å hanskes med stressyndromet, nemlig alkohol, overspising og sex, ifølge studien. Mange kaster seg ut i en usunn praksis med sex med nye partnere hver natt for å døyve smerten, skriver Washington Examiner.

Videoer som viser halshogginger og masseskyting i storbyene, er blant dem som kan føre til stressyndrom. Men verst er lyden av ofrenes skrik, ifølge studien til britiske Eyewitness Media Hub.

Sliter I studien heter det at symptomer som man tidligere bare fant hos dem som opplevde grusomheter i felten, nå dukker opp stadig oftere i kontorene til mediehus, forlag og menneskerettsorganisasjoner.

Ifølge studien, som omfattet 209 mennesker, de fleste journalister, sier fire av ti spurte at de sliter etter å ha sett på for mye voldelige medieinnslag.

Mange sier det har fått følger for privatlivet, at de har utviklet et negativt syn på verden, føler seg isolert og opplever flashbacks, mareritt og andre stressrelaterte forhold.

Noen sier også at de har oppsøkt psykolog, mens enkelte til og med har sagt opp jobben.

Hardt deskmiljø Men i det harde deskmiljøet er det likevel bare de færreste av dem som rammes, som går til sjefen med sine bekymringer.

I stedet finner de andre måter å trøste seg på, som drikking, overspising og overdreven sex som eksempler på usunne reaksjoner, eller sunnere måter å avreagere på, som tårer, svart humor på desken, samtaler med familie og venner eller dumme TV-serier.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media