Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalister drept og ranet

De fire journalistene som ble skutt og drept da de ble overfalt på veien mellom Kabul og Jalalabad, ble etter alt å dømme offer for væpnede ransmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lommene vrengt

- De tok journalistene, og da journalistene snudde seg for å se på dem, kom skuddene, forteller sjåføren Mohammad Farrad til nyhetsbyrået AP.En bussjåfør i Kabul og flere av passasjerene hans sa i går at de så fire lik langs den samme veien. De døde var åpenbart ranet, for alle lommene var vrengt. Sjåføren fikk øye på det ene liket først og oppdaget de tre andre da han stanset.

Avslørte nervegass

Dagen før de ble drept, hadde Maria Grazia Cutuli (39) en eksklusiv nyhetssak i Corriere delle Sera etter at hun sammen med Julio Fuentes hadde funnet bokser med nervegassen sarin i en forlatt afghansk treningsleir. Leiren i Farm Hada utenfor Jalalabad var åpenbart nylig forlatt i all hast og har vært brukt av soldater fra Osama bin Ladens nettverk al-Qaida.Mange bilkolonner med journalister har kjørt samme veien de siste dagene på vei fra Pakistan til Kabul. Ei gruppe journalister fra Radio France International ble utsatt for et væpnet ran søndag på samme strekningen.Dette området kom nylig under kontroll av anti-Taliban-styrker, men det skal fortsatt være noen Taliban-soldater sammen med arabiske bin Laden-tilhengere i åsene.

Hele Norges coronakart