«Journalister er noen blautfisker»

TROMSØ (Dagbladet): Mens verstingene stiftet nytt parti på en av Oslos brune ølstuer, dro Carl I. Hagen nordover for å gi journalistene skylda for at Frp befinner seg i en hengemyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 500 journalister satt i salen da Hagen vandret rett inn i løvens gap på den såkalte SKUP-konferansen. SKUP (Stiftelsen for kritisk og undersøkende presse) hadde invitert Hagen til debatt, etter at han har skjelt ut navngitte VG-journalister som har dekket sexskandalen i Frp.

- Dere burde skamme dere, sa Hagen da den såkalte tredje sexsaken ble kjent. Da valgte aviser, radio og TV å «sladde» journalistenes navn.

- Journalister er noen blautfisker som ikke tåler at vi politikere tar igjen. Skal vi aldri få ta til motmæle? spurte Hagen.

Sex og skam

Han er rasende på norsk presse og særlig landets største avis. I går virket han mer forurettet og forfulgt enn noensinne, der han satt med en bunke avisutklipp foran seg, nærgående reportasjer om Frp-sex som har gjort ham fly forbannet.

- VG har drevet drittsekk-journalistikk og laget saker for å ramme oss. Vi er blitt hengt ut som et skandaleparti på bakgrunn av to hendelser på et møte som ikke engang var i Frp-regi, hevdet Hagen.

- Det har vært litt vanskelig å bedrive oppbyggelig journalistikk omkring Frp den siste tida. Vi har ingenting å skamme oss over, forsøkte VG-reporter Eirik Mosveen, og påpekte at Frp til de grader har seg sjøl å takke for elendigheten.

- Nyttige idioter

Men angrep er det beste forsvar. Hagen hadde mer på lager - og skjelte like godt ut hele Medie-Norge når han først var i gang:

- Dere bruker all energi på å knuse det eneste opposisjonelle partiet i Norge, ved siden av SV. Dere driver en kampanje som har til hensikt å sende Frp nedover på meningsmålingene. Slik blir mediene maktens nyttige idioter, sa Hagen.

Kulturforsker og professor Siri Meyer ga Hagen delvis rett: Hun mente norsk presse i altfor liten grad er opptatt av Frp's velgere, bare intrigene.