TRUET: MSNBCs Joe Scarborough og Mika Brzezinski hevder at Det hvite hus forsøkte å få dem til på endre nyhetsdekningen. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
TRUET: MSNBCs Joe Scarborough og Mika Brzezinski hevder at Det hvite hus forsøkte å få dem til på endre nyhetsdekningen. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpixVis mer

Journalister hevder Trump og Det hvite hus truet med avisartikkel for å endre deres nyhetsdekning

- Det kom stadig vekk telefoner, sier journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag fyrte Donald Trump av gårde et krast angrep på de to MSNBC-journalistene Mika Brzezinski og Joe Scarborough, etter at duoen hadde kritisert Trump-administrasjonen i TV-programmet «Morning Joe».

Trump kalte den en av de to «gale Mika med lav IQ» og skrev videre at hun under et besøk på Trumps eiendom Mar-a-Lago «blødde stygt etter en ansiktsløftning».

Skal ha blitt presset

Nå hevder de to journalistene at Donald Trump og Det hvite hus har forsøkt å presse dem til å endre nyhetsdekningen sin, skriver CNN.

Det hvite hus skal ha truet med en ufordelaktig artikkel i National Enquirer, en tabloidavis som ofte fremmer Trumps agenda.

«Vi fikk en telefon: «Hei, National Enquirer kommer til å kjøre en negativ historie om dere». Og de sa «hvis dere ringer presidenten og beklager dekningen deres, så vil han plukke opp telefonen og legge denne saken død», sa Scarborough på «Morning Joe» fredag.

Ifølge journalisten skal «tre personer helt øverst i administrasjonen» ha ringt ham.

– Det kom stadig vekk telefoner, og de sa «Ring. Du må ringe. Vær så snill og ring. Kom igjen, Joe. Ta opp telefonen og ring ham».

«FAKE NEWS»

Trump, som gjentatte ganger har hevdet at han aldri ser på «Morning Joe» lenger, gjorde øyensynlig nettopp det fredag, da anklagene om trusler kom.

«Så på «Morning Joe», som har lave seertall, for første gang på lenge. FAKE NEWS. Han ringte meg for å stoppe en artikkel i National Enquirer. Jeg sa nei. Dårlig program», tvitret Trump.

Scarborough på sin side svarte på Trumps tweet.

«Nok en løgn. Jeg har meldinger fra dine rådgivere og telefonlogger. Loggene viser at jeg ikke har snakket med deg på mange måneder», tvitret journalisten.

Det som er et ubestridt faktum er at National Enquirer publiserte en negativ artikkel om de to journalistene tidlig i juni.

De to er forlovet og saken dreide seg om deres tidligere ekteskap og begynnelsen av deres forhold.

Avisa avviser

Ifølge Brzezinski skal de ha opplevd at folk i avisa oppførte seg truende og ringte rundt til deres barn og nære venner i forbindelse med artikkelen.

– Disse samtalene strakte seg over en viss tid, og så hadde Joe disse samtalene med Det hvite hus der de sa «dette kan forsvinne», hevder Brzezinski.

Avisas sjefredaktør, Dylan Howard, avviser alle påstandene, og sier at de «ikke har noen kjennskap til diskusjoner mellom Det hvite hus og Mika om vår artikkel».

Scarborough og Brzezinski gikk også ut mot Trump i et innlegg hos Washington Post fredag. Der gjentar de påstandene om avisartikkelen, samtidig som de bruker ganske harde ord om presidenten.

De mener Trump, som de tidligere hadde et godt forhold til, har forandret seg.

«Den Donald Trump vi kjente før valgkampen var en feilbarlig karakter, men en som så ut til å kunne holde sine verste instinkter i sjakk», skriver de.

Støtte fra Melania

Mange, både i Trumps eget parti og i offentligheten ellers, har kalt Trumps angrep «upassende», men Trump får støtte på hjemmebane.

Selv om mange har påpekt at førstedame Melania Trump har sagt at hun ønsker å gjøre kampen mot nettmobbing til fokusområde i sitt arbeid, stiller hun seg 100 prosent bak sin manns siste utblåsning.

«Som førstedamen har sagt tidligere: Når hennes mann blir angrepet vil han slå tilbake 10 ganger så hardt», heter det i en uttalelse fra hennes kommunikasjonssjef Stephanie Grisham, skriver The Independent.