Journalister ikke så røde som vi tror?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Endelig en gladnyhet for Høyre. Når Erna Solberg i dag åpner landsmøtet, vet hun at hun er blant venner. Nei, jeg sikter ikke til delegatene i salen, selv om vi får anta at de fleste av dem i hvert fall stemmer Høyre. Det er de ikke alene om. Journalistene foretrekker også Høyre.

Er det mulig? Er ikke journalister

sosialister hele gjengen, en rødgrønn propagandamaskin, som Per-Kristian Foss antydet i forrige valgkamp? Jo da, hvis du teller stort og smått har venstresida fortsatt solid flertall, ifølge den årlige undersøkelsen Respons lager for Nordiske Mediedager, som pågår i Solbergs hjemby akkurat nå.

Journalistenes storting synes upåvirket av svingende meningsmålinger og

politiske strømninger. Det har vært

nesten uforandret de ti åra valgforsker Frank Aarebrot og TV 2s Torgeir Foss har spurt journalister om hva de stemmer. Hadde journalistene fått bestemme,

hadde Ap og SV fått flertall alene med henholdsvis 78 og 33 representanter, og Rødt er inne med ni. Ingen stemmer Frp. For to år siden hadde de i det minste seks, og da konkluderte Carl I. Hagen: Dersom vi hadde blitt møtt med den samme positive holdningen i media som Kristin Halvorsen blir, hadde vi hatt rent flertall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer