Journalister kidnappet i Irak

Tre rumenske journalister har blitt bortført i Irak, opplyser Romanias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har alarmert alle våre alliertes sikkerhets- og etterretningstjenester og bedt dem bidra til å løse saken, sa president Traian Basescu til romansk fjernsyn i går kveld.


Bortføringen av journalistene, to menn og en kvinne, skjedde etter at president Basescu søndag kom på uvarslet besøk til de 800 rumenske soldatene i Irak. I motsetning til andre land har Romania varslet at de vil sende flere soldater til Irak.

To av de rumenske journalistene arbeider for selskapet Prima TV. En av redaktørene i TV-selskapet mottok i går kveld en telefon fra journalistene, der det gikk fram at de ble bortført.

- Vi hørte stemmer som snakket arabisk, og Marie-Jeanne Ion som ropte på engelsk «ikke drep oss, vi er journalister, vi har ikke penger», forteller nyhetssjef Dan Dumitru i Prima TV.

Noen få minutter etter telefonsamtalen, sendte journalistene en tekstmelding: «Vi har blitt kidnappet. Dette er ingen spøk. Hjelp oss».

Det er foreløpig ukjent hvem som står bak kidnappingen. Det hadde i  morges heller ikke kommet noe krav om løsepenger.

(©NTB)

<B>PRESIDENTEN BEKREFTER:</B> Traian Basescu, Romanias president, besøkte de rumenske styrkene i Irak søndag. Bortføringen av journalistene skjedde etter besøket.