I KONFLIKT MED JOURNALISTENE: Fevennens sjefredaktør Hans-Christian Vadseth. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
I KONFLIKT MED JOURNALISTENE: Fevennens sjefredaktør Hans-Christian Vadseth. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

Journalister klager inn egen avis for PFU

Konflikt i Fevennen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen klager sin egen avis inn for Pressens Faglige Utvalg.

Bakgrunnen er utgivelsen av temaavisen Sørlandsparken 2. januar, som redaksjonsklubben mener representerer et alvorlig brudd på Vær Varsom-plakatens punkt om å skille reklame og redaksjonelt stoff.

Ingen beklagelse
— Vi har gitt sjefredaktøren muligheten til å beklage form, innhold, bruk av innkjøpt journalistikk og mangel på informasjon til ansatte i egen redaksjon. Heller ikke under allmøtet mandag registrerte redaksjonsklubbens medlemmer noe tilløp til beklagelse angående temaavisen. Det er ventet fem nye bilag i løpet av året, og vi ser det som viktig å få en faglig vurdering av slike temaaviser under vår logo, sier klubbleder Marianne Gauslaa til Journalisten.

Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth har foreløpig ikke kommentert saken.

Dårlig stemning
Stemningen i Fædrelandsvennen har vært svært dårlig den siste tiden etter at journalistene ble ilagt lønnsdiktat, mens sjefredaktøren selv forhandlet seg til en rekordhøy lønn på 1,8 millioner kroner og bonusavtale på inntil 20 prosent da han ble ansatt i fjor. Etter langvarig misnøye blant de ansatte kunngjorde Vadseth og administrerende direktør Lars Erik Torjussen mandag at de sier fra seg bonuser for 2008 og 2009.

Klubbleder Marianne Gauslaa understreker at klagen til PFU ikke har noe med lønnsdiktatet å gjøre, eller at den er et uttrykk for en generell mistillit til sjefredaktøren.

(NTB)