Journalister møtte stengt dør

Journalistene i Dagsavisen får ikke vende tilbake på jobb selv om avisa får dispensasjon fra streiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mye turbulens i går godkjente streikekomiteen i Norsk Journalistlag i dag søknaden om dispensasjon for den kriserammede avisa, melder njstreik.no. Økonomien skranter og en streik kan bety kroken på døra.

- Redaktør Hilde Haugsgjerd i Dagsavisen har søkt Norsk Journalistlag om dispensajon fra streiken. Søknaden om dispensasjon er dokumentert av avisens ledelse og viser tap som etter få dager vil true avisens eksistens, heter det i en uttalelse fra komiteen.

Men da journalistene i ettermiddag kom tilbake, ble de møtt med stengte dører. Årsaken var at Dagsavis-redaktør Hilde Haugsgjerd ikke hadde gått gjennom arbeidsgiverorganisasjonen Mediebedriftenes Landsforening (MBL) da hun søkte dispensasjon.

Redaktør Haugsgjerd venter nå på klarsignal fra MBL, og det er uklart når organisasjonen vil gi sin tilslutning. Mye tyder på at journalistene ikke får komme tilbake på jobb før i morgen.

Journalistklubben i NTB vil demonstrere mot at redaktørene fortsetter å produsere stoff klokka 14.30, senere i ettermiddag vil det bli gjennomført en punktmarkering mot at Finansavisen skor seg på journaliststreiken, melder njstreik.no.

(Dagbladet.no)