Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Journalister skrev om masseovergrep i India. Politiet hevder at de bare fant det opp

Mens øyenvitne sier at horder av menn overfalt jenter.

MASSEOVERGREP: Øyevitner forteller om omfattende overgrep mot kvinner under nyttårsfeiringen i Bangalore. Foto: EPA/JAGADEESH NV/NTB Scanpix
MASSEOVERGREP: Øyevitner forteller om omfattende overgrep mot kvinner under nyttårsfeiringen i Bangalore. Foto: EPA/JAGADEESH NV/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved nyttår samlet mange tusen mennesker seg i den indiske byen Bangalore. Feiringen ble imidlertid fort overskygget av noe helt annet.

Bangalore Mirror skrev at deres fotografer og journalister «ble vitner til masseovergrep», samtidig som andre tilstede gjentok dette overfor The Guardian.

Nå hevder Praveen Sood, byens politikommissær, at overgrepene ikke fant sted.

- Mediene får det til å se ut som overgrep ved å tilsløre ansiktene til folkene på bildene, men det hendte ikke, sier Sood, ifølge CNN.

Sjokkert øyenvitne

Politikommissæren sier det var kaotisk i området, og at det var tendenser til panikk i forsamlingen.

Likevel skiller Sood sin versjon seg sterkt fra det Parikshit Murria beskriver.

Han var ute med vennene sine da «en horde av menn» skal ha beveget seg mot to jenter. Ifølge Murria skal mennene ha forsøkt å forgripe seg på jentene.

- Vi fikk bare noen få glimt av det som skjedde, og en av dem lå på bakken. Jeg vet ikke hva som skjedde etter det, ettersom vi ble skjøvet vekk av folkemengden, sier Murria og legger til at han ble svært sjokkert.

- Sånt som skjer

Politiet i den over åtte millioner innbyggere store byen har tidligere sagt at de hadde få folk på jobb i området.

- Vi hadde 1600 politibetjenter i området på nyttårsaften, og omtrent 60 000 mennesker hadde samlet seg der. Men vi hadde ting under kontroll, sier en representant for politistasjonen i Cubbon Park overfor Hindustan Times.

G. Parmeshwara, minister i delstaten Karnataka, har på sin side gått langt i å bagatellisere hendelsen.

- På store tilstelninger som nyttårsaften hender det at kvinner blir trakassert eller behandlet dårlig. Det er sånt som skjer, sier Parmeshwara.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media