Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finske kringkasteren Yle

Journalister slutter i protest i Finland

Hevder de ble bedt om å dempe den kritiske dekningen av landets statsminister. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En redaksjonssjef og en journalist forlater den finske kringkasteren Yle i protest mot det de mener er mangel på kritisk dekning av blant andre statsministeren.

- Jeg avslutter mitt arbeid som sjef i aktualitetsredaksjonen ettersom min ytringsfrihet er begrenset, uttaler Jussi Eronen, som mener Yle har behandlet statsministeren og andre politikere med silkehansker.

Ifølge Eronen, har han og kollegene blitt bedt om å dempe rapporteringen om kritikkverdige forhold i Finland. Han og journalisten Salla Vuorikoski sier begge opp jobben i Yle etter det som beskrives som en tillitskrise hos Finlands rikskringkasting.

I november tok statsminister Juha Sipilä kontakt med både Yles sjefredaktør og en reporter. Bakgrunnen var en nyhetssak om selskapet Katera Steel, som eies av Sipiläs slektninger.

Sipilä sendte en rekke klageposter til redaksjonen, og statsministeren ble deretter anklaget for å ha forsøkt å gi journalistene munnkurv. Sipilä avviser beskyldningene.

Ifølge avisa Suomen Kuvalethi lot Yle siden være å følge opp avsløringer om at Katera Steel hadde fått en stor ordre av et statlig gruveselskap som nylig ble bevilget store statlige tilskudd. Yles sjefredaktør Atte Jääskeläinen avviser at kringkasteren ble forsøkt kneblet av statsministeren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!