Journalister tatt med «bombe» på tog

Daily Mirror-journalistene prøvde seg for tredje gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To journalister fra den engelske tabloidavisa Daily Mirror ble arrestert i går, etter at de forsøkte å plante en falsk bombe på et tog, melder flere engelske medier, blant annet Guardian.

Reporterne ble arrestert på stasjonen Stonebridge Park i nordvest-London etter at jernbanepersonell oppdaget at de to bar på det falske utstyret.

Avisa måtte i går gå ut og forsvare seg.

– Vi føler vi har en legitim grunn og at det kan rettferdiggjøres journalistisk, sier en talsperson for Dailiy Mirror, ifølge Guardian.

Daily Mirror sier at ville teste ut sikkerheten på toget, på samme måte som i januar i år da Mirror-journalisten Tom Parry plantet en falsk bombe på et tog stasjonen på Didcot Parkway. Den gangen ble sikkerheten på togene gransket i etterkant.

– Vi er glade for å se at sikkerhetsprosedyrene nå har forbedret seg, sier avisa nå.

I januar i år plantet Parry en bombe på et tog som skal ha vært lastet med eksplosiver. Den gang skrev Parry: «This train is loaded with 200 tonnes of artillery shells, bullets, grenads and mortars… and i’ve just planted a \'bomb\'».

Toget fraktet utstyr som britene skulle bruke i Irak og Afghanistan.

TOGSIKKERHET: Sikkerheten på britiske tog ble gransket etter Daily Mirrors første avsløringer. – Vi er glade for å se at sikkerhetsprosedyrene nå har forbedret seg, sier avisa nå. Illustrasjonsfoto: Reuters/Scanpix
TOGSIKKERHET: Sikkerheten på britiske tog ble gransket etter Daily Mirrors første avsløringer. – Vi er glade for å se at sikkerhetsprosedyrene nå har forbedret seg, sier avisa nå. Illustrasjonsfoto: Reuters/Scanpix Vis mer

Tom Parry skal være en av de to journalistene som ble arrestert i går.

Seks måneder tidligere gjorde Parry en lignende øvelse da han plantet en «bombe» på et tog med atomavfall.

«We plant ’bomb’ on nuke train» var tittelen den gangen.

Det er foreløpig ikke tatt ut siktelser i saken.

FORSIDE: Slik så Daily Mirrors forside ut første gangen Tom Parry plantet en bombe på et tog. – Vi er glade for å se at sikkerhetsprosedyrene nå har forbedret seg, sier avisa nå.