FØLER SEG TRUET: Uten å ville nevne navn, hevder UDI-direktør Ida Børrsen at enkelte journaliste truer UDI med negativ omtale i saker der de selv er parter. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FØLER SEG TRUET: Uten å ville nevne navn, hevder UDI-direktør Ida Børrsen at enkelte journaliste truer UDI med negativ omtale i saker der de selv er parter. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Journalister truer UDI

- Misbruker stillingen ved å true Utlendingsdirektoratet med negativ omtale i saker der de selv er parter, hevder UDI-direktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Journalister misbruker stillingen sin og truer Utlendingsdirektoratet med negativ omtale i saker der de selv er parter, hevder UDI-direktør Ida Børresen.

- Det viser seg at de henvender seg på vegne av en venn av kona eller selv er forlovet med en utlending eller vurderer Ã¥ hente inn en au pair. Slik misbruk av tittelen journalist er maktmisbruk, sier Børresen til ABC Nyheter.

- De gir også inntrykk av at de vil skrive negativt om saken. Dette er meget grov misbruk av posisjon, fortsetter hun. Børresen ønsker ikke å avsløre hvilke journalister eller medier det dreier seg om.

Dette kom fram da UDI-direktøren fortalte om sine erfaringer med pressen under arrangementet Åpenhetstinget i Oslo tirsdag.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund ber UDI-direktøren om å varsle journalistens overordnede dersom noe slikt skjer igjen.

- Jeg er mildt sagt sjokkert over at journalistene prøver å utnytte sin egen stilling på denne måten. Dette er meget grovt, sier Kokkvold til ABC Nyheter.

(NTB)