Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Journalister utsatte i konfliktområder

Leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag er sjokkert over angrepet i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag er sjokkert over at det ble skutt mot norske journalister i Afghanistan mandag.

Journalist Carsten Thomassen i Dagbladet ble såret i angrepet mot et hotell i Afghanistan, og flere andre norske fotografer og journalister var like i nærheten.

- Det er skremmende og sjokkerende at det skjer slike angrep. Journalister er åpenbart veldig utsatte i konfliktområder, sier Floberghagen.

Journalistlaget sier det må stilles store krav til mediehus som sender reportere ut på oppdrag i urolige områder.

- Det er svært viktig at mediene tar sikkerhetstreningen av sine folk alvorlig. Journalistene må være forberedt på at de kan havne i mange farlige situasjoner, sier Floberhagen.

(NTB)

MÅ VÆRE FORBEREDT: Avisene må ta sikkerhetstreningen av sine ansatte svært seriøst, mener leder i  Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX, NJ
MÅ VÆRE FORBEREDT: Avisene må ta sikkerhetstreningen av sine ansatte svært seriøst, mener leder i Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX, NJ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media