Journalistforhandlingene i havn

3.000 kroner i generelt tillegg og enighet om å jobbe med en ny rammeavtale for frilansere. Det er fasiten etter lønnsforhandlingene mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) de siste to døgnene.

I HAVN: Norsk journalistlag (NJ) og leder Thomas Spence kom i havn med forhandlingene med Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I HAVN: Norsk journalistlag (NJ) og leder Thomas Spence kom i havn med forhandlingene med Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For NJ var kravet om en ny avtale for frilanserne noe av det viktigste å få gjennomslag for. Rammeavtalen som partene nå har blitt enige om å jobbe med, vil ikke inneholde noen prisreguleringer, men skal gjøre det enklere og mer forutsigbart for både oppdragsgiverne og frilanserne å inngå balanserte kontrakter. Arbeidet skal være avsluttet innen 1. februar neste år.

- Dette er et gjennombrudd i arbeidet for å sikre frilanserne bedre avtaler, sier NJs leder Thomas Spence. Frilansernes leder Anette Andresen sier at de ikke kan være annet enn fornøyd med at MBL har forpliktet seg til å diskutere avtaleverket videre med dem.

- Krevende forhandlinger - Forhandlingene har vært krevende, men vi er glade for å ha kommet i havn med en forhandlingsløsning nå som mediehusene står midt i en krevende omstillings- og endringsfase, sier MBLs forhandlingsleder Anders Aarskog.

NJ fikk forsikringer fra MBL om at de lokale avtalene er en viktig del av tarifforholdet mellom partene. Motparten har presisert at de ikke har noe ønske eller målsetting om at bedriftene sier opp de lokale avtalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.