Journalistjobben kan sikre Maria opphold

Får bli arbeidsinnvandrer før utvisningen gjennomføres, ifølge regjeringskilder.

ARBEIDSINNVANDRING: Jobben i Teknisk Ukeblad kan sikre Maria Amelie fortsatt opphold i Norge. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
ARBEIDSINNVANDRING: Jobben i Teknisk Ukeblad kan sikre Maria Amelie fortsatt opphold i Norge. Foto: Cornelius Poppe/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Amelie kan bli utvist fra Europa, men regjeringen vurderer å la en arbeidstillatelse trumfe UDIs utvisning. Det opplyser en sentral regjeringskilde til Dagsavisen.

Det er ikke aktuelt for Arbeiderpartiet å la Amelie bli i Norge mens hun søker om arbeidsinnvandring. Hun vil trolig bli sendt til Russland i løpet av januar, og deretter få et utvisningsvedtak fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Hun har brutt utlendingsloven på flere punkt ved å oppholde seg ulovlig i Norge, arbeide ulovlig og gi utlendingsmyndighetene uriktige opplysninger. Det blir antydet at utvisning kan bli på fem år, men regjeringen jobber imidlertid med en løsning for at hun likevel kan komme raskt tilbake til Norge, ifølge kilden.

Kilder som jobber med saken for regjeringen, tror ifølge Dagsavisen at det kan ta flere uker før UDI gjør utvisningsvedtaket. Amelie og hennes framtidige arbeidsgiver, Teknisk Ukeblad, har dermed tid til å søke om arbeidsinnvandring før vedtaket faller. Likevel må hun trolig se for seg et lite opphold i Russland.

(NTB)