- Jovisst er det ensomt

Baksida av medaljen for en mesterfiolinist er hotellrommene. Dem har Arve Tellefsen sett sin del av. Men han vurderer ikke å skifte yrke. - Æ kann itj nå anna!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tellefsen (snart 62) innrømmer åpent at han er ensom. - Jeg reiser verden rundt og gjør konserter, og da blir det mye tid aleine på fly og hotellrom. Det blir jeg lei av. Men det er en del av jobben, sier Tellefsen.

Når han savner familie, besøker han broren og hans familie i Trondheim. Selv er han gift med fiolinen.

- Jeg øver fire-fem timer hver dag. Jeg må det, for å holde fingrene i form.

- Hva hvis noe skulle skje med hendene dine?

- Jeg har brukket tommelen en gang, så den er ikke noe særlig tess. Men skulle jeg skade hendene, så selger jeg bare fiolinen. Da regner jeg med å kunne leve godt.

72ø000 eksemplarer av Tellefsens og Nidarosdomens guttekors nye juleplate «Stille natt» er forhåndsbestilt. Det ble platinaplate, allerede før plata er i butikken. Det er første gang Tellesfsen spiller med kor.

- Jeg har spilt med symfoniorkester og til og med korps, men aldri kor. Vi spilte inn plata i Nidarosdomen i juni, og det var en flott opplevelse.

- Hvordan var det med julestemninga i juni?

- Ikke noe problem. I Trondheim er det kaldt året rundt, konstaterer koerts dirigent Bjørn Moe.

I desember skal de holde julekonserter både i England og Norge, men Tellefsen skal også ha konserter i Danmark, Venzuela og USA framover.