- Joyce Mitchell (51) innrømmet seksuell relasjon med både Richard Matt og David Sweat

- Jeg likte oppmerksomheten, følelsen begge ga meg, og tanken på et annet liv.

ERKJENNER SKYLD: Fengselsansatte Joyce Mitchell skal ha erkjent seksuelle relasjoner med fangene og medvirkning til flukten ved å smugle verktøy inn i fengselet. Foto: Rob Fountain / The Press-Republican / AP / NTB Scanpix
ERKJENNER SKYLD: Fengselsansatte Joyce Mitchell skal ha erkjent seksuelle relasjoner med fangene og medvirkning til flukten ved å smugle verktøy inn i fengselet. Foto: Rob Fountain / The Press-Republican / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fengselsansatte Joyce Mitchell (51), som i går erkjente seg skyldig i å ha hjulpet de to fangene David Sweat (35) og Richard Matt (48) å rømme, har fortalt til etterforskere at hun har hatt sex med én av rømlingene og sendt selfier med intime bilder av seg selv til den andre.

Hun skal også ha fortalt at hun visste at de to hadde planer om å drepe hennes ektemann, som også jobber i fengselet. Det viser politidokumenter som i dag er offentliggjort av NBC News.

Matt og Sweat klarte å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York 6. juni i år. Etter en massiv politijakt ble Matt skutt og drept 26. juni. To dager seinere ble makkeren pågrepet - også han ble skutt, men overlevde.

Ektemannen til Joyce Mitchell, Lyle Mitchell, har tidligere sagt i et eksklusivt intervju med NBCs «Today» at kona hjalp fangene med verktøy for å rømme, men at hun nekter å ha hatt et seksuelt forhold til en av dem. Han sa i dette intervjuet at hun hjalp fangene med å rømme av frykt for at de skulle ta livet hans.

- Fikk små piller I nyhetsartikkelen til NBC News i dag kommer det fram at Joyce Mitchell har forklart til politiet at de to fangene hadde gitt henne små piller som hun skulle lure inn i ektemannen for å få ham til å sovne inn. Hun skal ha sagt i avhør med etterforskerne at hun tror hun hjalp fangene til å rømme fordi hun var lokket inn i en fantasiverden.

«Jeg likte oppmerksomheten, følelsen begge ga meg og tanken på et annet liv», sa hun i avhørene, ifølge NBC. Hun skal også ha forklart at hun har hatt oralsex og andre intime opplevelser med Richard Matt.

Mitchell erklærte seg i går skyldig i å smugle inn verktøy til fengselet, og at hun har medvirket til å tilrettelegge for rømning. Hun risikerer fengsel i opptil sju år når dommen faller neste måned, men forsvareren hennes tror hun slipper med en langt lavere straff fordi hun samarbeider med politiet.

Matt og Sweat forsvant fra fengselet ved å bore seg ut fra sin felles celle med elektrisk verktøy. Ferden gikk videre gjennom tunneler og ut på åpen gate fra et kumlokk midt i en vei.
 
Ifølge NBC har Mitchell forklart hvordan Matt hadde bedt henne om å bringe inn polstrede handsker, briller med lys, skrutrekker og en baufil. Matt betrodde henne at han ville bruke verktøyet til å skjære hull i celleveggene for å komme seg inn bak en vegg hvor det var et underjordisk rørsystem. Han fortalte henne også at de skulle leve sammen når han hadde kommet seg ut av fengselet.

- Fikk panikk Planen var at hun skulle gi sin mann to piller fluktdagen. De skulle være tilstrekkelig til at han sovnet og hun kunne komme seg ut av huset og ta seg fram til Dannemora, der fengselet ligger. Der skulle hun møte igjen Matt.

Det avtalte tidspunktet var ved midnatt. Hun skulle kjøre sin Jeep, ha med sin mobiltelefon, GPS-sender, klær, en pistol, telt, soveposer, øks, fiskestenger og penger fra en pakke som hun aldri fant, ifølge NBC.

Etter å ha møtt rømlingene skulle de etter planen kjøre tilbake til hennes hjem. Der skulle Richard Matt drepe hennes mann.

Men Joyce møtte aldri fangene igjen. I politiforklaringen skal hun ha sagt at hun fikk panikk, og at hun fremdeles elsker sin mann.

FIKK GOD HJELP: Det skal nå ha kommet fram i avhør med fangevokteren Joyce Mitchell at hun ha gitt verktøy til flukten for fangene David Sweat og Richard Matt og at hun hadde planer om å leve med Matt etter flukten. Foto: (New York State Police via AP, File)
FIKK GOD HJELP: Det skal nå ha kommet fram i avhør med fangevokteren Joyce Mitchell at hun ha gitt verktøy til flukten for fangene David Sweat og Richard Matt og at hun hadde planer om å leve med Matt etter flukten. Foto: (New York State Police via AP, File) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer