Jubel da Bush forlot Washington

Nå er mannen som ledet USA i åtte år uten formell politisk makt.

GOD TUR: President Barack Obama og kona Michelle fulgte tidligere president George W. Bush og hans kone Laura ned trappen på Capitol Hill og til deres helikopter. Det to parene delte klemmer og lykkeønskninger før helikopteret tok av fra Washington. Foto: CHARLES DHARPAK/AP/SCANPIX
GOD TUR: President Barack Obama og kona Michelle fulgte tidligere president George W. Bush og hans kone Laura ned trappen på Capitol Hill og til deres helikopter. Det to parene delte klemmer og lykkeønskninger før helikopteret tok av fra Washington. Foto: CHARLES DHARPAK/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 2922 dager etter at han selv var midtpunktet under edssermonien i Washington D.C, forlot George Walker Bush i dag Det hvite hus.

I dag er det flyttedag i presidentboligen — og på det nye dørskiltet står det Obama.

Etter at Obama var tatt i ed, fulgte han og kona Michelle, George og Laura Bush ned trappen på Capitol Hill til et ventende helikopter. De ga hverandre lykkeønskninger, håndtrykk og klemmer før det eldste ekteparet steg inn i helikopteret som skulle fly dem til deres gamle presidentfly før de lettet mot hjemstaten Texas.

Da rotoren gikk rundt og landingshjulene forlot bakken, jublet mange av de frammøtte. Om det var fordi de hyllet Bush eller var glad for at han forlot Washington, er vanskelig å si.

Valgt to gangerGeorge W. Bush danket ut både fredsprisvinner og tidligere visepresident Al Gore og hans partifelle John Kerry i to valgkamper. Og det var to valg med svært høy temperatur, små marginer og opptellinger som endte i rettsapparatet.

Bush fikk ingen enkel start på sin presidentgjerning. Kort tid etter vaktskiftet, hvor Bill Clinton takket av i 2001, ble USA rammet av terroraksjonen i New York.Presidenten gikk hardt ut og erklærte krig mot terrorisme. Han kunne ikke gjøre noe annet. USA hadde verdens sympati i tiden etter september 2001, men Bush og hans administrasjons harde tak, førte til at støtten ble svakere og sakte, men sikkert ble snudd til motstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer