Jubel i psykiatrien

TRONDHEIM (Dagbladet): 15. juli blir det opprettet rundt 80 nye plasser for leger i turnustjeneste ved landets psykiatriske sykehus. Leger og sykehus landet rundt jubler for nyordningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg synes dette er kjempepositivt, sier sjeflege K. Gunnar Gøtestam ved Sør-Trøndelag Psykiatriske Sykehus.

- Dette er en stor dag for norsk psykiatri og for legene, sier avdelingsoverlege Olaf Bakke ved Aust-Agder Sentralsjukehus. Ordningen vil bedre rekrutteringssituasjonen i psykiatrien i en periode der Stortinget har bestemt at 24 milliarder kroner skal brukes på dette området i løpet av åtte år.

Samtidig blir mange norske leger tilført langt større kompetanse på et område som får stadig mer betydning også i allmennmedisinen.

Uenighet

Et forslag om å gjøre psykiatrien til en obligatorisk del av tjenesten for alle turnuskandidater har møtt stor motstand. Forslaget ligger nå i Helsedepartementet. Fylkeslegen i Oslo, som administrerer turnusordningen, har i mellomtida bestemt at det skal opprettes cirka 80 turnusplasser ved landets psykiatriske sykehus.

- Det betyr at turnuskandidatene ikke bare skal velge sykehus, men også hvilket innhold tjenesten skal ha, sier kontorsjef Cecilie Due.

Sykehusene har forpliktet seg til å gi et tilbud om en tredelt tjeneste som innbefatter psykiatri - og turnuskandidater som velger en slik plass, er nødt til å jobbe innen psykiatrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer