Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jubel i Strømstad

STRÖMSTAD (NTB-TT)På svensk side av grensen ved Svinesund er det jubel etter at den norske Bondevik-regjering foreslo en kraftig avgiftsøkning på blant annet søtsaker og tobakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettforslaget som ble lagt fram fredag var så bra at man kunne tro det var en handelsmann på svensk side av Svinesundsbroen som hadde forfattet det, skriver den svenske avisa Bohusläningen.

Sentrumsregjeringen foreslår at prisen på tobakk økes med 20 prosent, mens kullsyre- og sukkeravgiften økes med 25 prosent. Før dette hadde Jagland-regjeringen allerede dratt til med en prisøkning på 10 prosent på vin og brennevin.

Ny fart

Om prisen på en 20-pakning går opp til 55 kroner og en pakke rulletobakk skal koste 75 kroner, føler kremmerne i Strømstad seg overbevist om at dette vil sette ny fart på handelstrafikken over Svinesund.

Men de svenske kjøpmennene venter trolig på stortingsbehandlinge n av Bondevik-regjeringens budsjettforslag før de sender bestillingene og øker lagerbeholdningen av sukkervarer og sigaretter, heter det i Bohusläningens reportasje fra Strømstad.

Hele Norges coronakart