Jubel i Terra-kommunene

Terra-kommunene får 434,8 millioner kroner på deling fra konkursboet til Terra Securities.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terra-kommunene sier de hadde forventet tirsdagens gladmelding. Likevel ble det jubel da de fikk bekreftet at de får 434,8 millioner kroner på deling fra konkursboet til Terra Securities.

- Dette var kjempegodt, endelig en nyhet vi kan være fornøyd med, sier Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) til NTB.
Midt i prosessen
Sammen med to andre Terra-rammede ordførere, Geir Waage i Rana og Asgeir Almås i Hattfjelldal, var han på en regionkonferanse i Mosjøen da nyheten sprang. Konferansen dreier seg blant annet om hvordan tapene fra Terra-konkursen skal inndekkes.

- Vi er så fornøyde, kan du skjønne. Det var en veldig god melding å få her vi sitter og jobber med inndekningen av underskuddet, sier Kjell-Idar Juvik.


Betyr mye
For Hemnes kommune, som måtte føre 100 millioner kroner som tap i fjor, får dagens melding stor betydning.

- Takket være avsatte fond har vi redusert underskuddet til 73 millioner. Med dagens gladmelding kan vi kutte tapet med ytterligere 31 millioner for vår del, så da gjenstår drøyt 40 millioner kroner, konkluderer han.

Kjell-Idar Juvik mener at tapsdekningen kan bli betydelig lettere enn først fryktet, fordi det også er kommet politiske signaler på at kommunene kan få opptil ti år på seg til å dekke Terra-tapene. (©NTB)

Jubel i Terra-kommunene
JUVIK JUBLET: Kjell-Idar Juvik fikk penger fra Terra. FOTO: SCANPIX