Jubel og jubileum i Oslo

Tusenårsjubileum og 17. mai på en gang. Og fra Slottsbalkongen hilste kongefamilien hovedstadens jublende barnetog, der rundt 250 barn fra andre kommuner i landet fikk æren av å gå først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1996 sto en samlet kongefamilie på Slottsbalkongen 17. mai. Kronprinsen har som kjent studert i USA og har ikke feiret nasjonaldagen i hjemlandet på flere år.

De som hadde regnet med å se kjæresten Mette-Marit på balkongen, ble nok skuffet. Selv om kronprins Haakon offentlig har bekreftet forholdet, får hun neppe noen offisiell status - og en plass på balkongen - før en eventuell forlovelse blir proklamert.

Fra balkongen på Stortinget hilste stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl barnetoget. Statsminister Jens Stoltenberg var sjef for loddsalget på Kringsjå skole til inntekt for skolekorpset, der sønnen er medlem.

Det varslede regnværet over hovedstaden holdt seg velvillig unna mens det rekordlange barnetoget med sine faner og flaggborger defilerte forbi Slottet.

SAMMEN IGJEN: For første gang siden 1996 var hele kongefamilien samlet på Slottsbalkongen 17. mai. Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX.