Jubel og raseri over Pinochet-løslatelse

Mens Margaret Thatcher er strålende fornøyd over løslatelsen av tidligere diktator Augusto Pinochet reagerer hans politiske motstandere med sjokk og vantro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storbritannia mener Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet er for syk til å måtte svare for sine overgrep i en rettsal. Den britiske innenriksministeren Jack Straw er innstilt på å sende 84-åringen tilbake til Chile. Og hans gamle våpendrager og tidligere statsminister Margareth Thatcher er strålende fornøyd med løslatelsen. Hun har hele tiden vært imot husarresten av Pinochet og støttet ham i kampen mot rettslig forfølgelse. Pinochet var den eneste Sør-Amerikanske lederen som støttet Storbritannia under Falklandskrigen, understreker Thatcher.

Også den chilenske regjeringen hyller den britiske avgjørelsen om å sette Pinochet fri. Chiles utenriksminister Juan Gabriel Valdes understreker at den britiske begrunnelsen er den samme som Chile har brukt.

Sjokk og vantro

Men de etterlatte etter Pinochets motstandere reagerer med sjokk og vantro. Foreningen for slektninger av de politiske fangene som ble torturert og henrettet under Pinochet-regimet er rasende over beslutningen til den britiske regjeringen.

Spania som har vært en av de sterkeste pådriverne for å stille Pinochet for retten, sier de vil respektere avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer