Jubel og raseri over Pinochet-løslatelse

Mens Margaret Thatcher er strålende fornøyd over løslatelsen av tidligere diktator Augusto Pinochet reagerer hans politiske motstandere med sjokk og vantro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia mener Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet er for syk til å måtte svare for sine overgrep i en rettsal. Den britiske innenriksministeren Jack Straw er innstilt på å sende 84-åringen tilbake til Chile. Og hans gamle våpendrager og tidligere statsminister Margareth Thatcher er strålende fornøyd med løslatelsen. Hun har hele tiden vært imot husarresten av Pinochet og støttet ham i kampen mot rettslig forfølgelse. Pinochet var den eneste Sør-Amerikanske lederen som støttet Storbritannia under Falklandskrigen, understreker Thatcher.

Også den chilenske regjeringen hyller den britiske avgjørelsen om å sette Pinochet fri. Chiles utenriksminister Juan Gabriel Valdes understreker at den britiske begrunnelsen er den samme som Chile har brukt.

Sjokk og vantro

Men de etterlatte etter Pinochets motstandere reagerer med sjokk og vantro. Foreningen for slektninger av de politiske fangene som ble torturert og henrettet under Pinochet-regimet er rasende over beslutningen til den britiske regjeringen.

Spania som har vært en av de sterkeste pådriverne for å stille Pinochet for retten, sier de vil respektere avgjørelsen.