Jubel over Listhaugs pelsdyr-forslag

Dyrevernalliansen kaller Listhaug-forslaget for «en gledens dag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landbruksminister Sylvi Listhaugs (Frp) forslag om å kutte støtten til pelsdyrproduksjon, har blitt tatt godt imot av pelsmotstandere. Miljøpartiet De Grønne håper neste skritt blir at næringen avvikles.

Pelsdyroppdretterne får i år 17,8 millioner kroner i tilskudd til frakt av fôr. Det tilskuddet er foreslått fjernet i det tilbudet som staten tirsdag leverte bøndene i årets jordbruksoppgjør.

- Det er bra at det kuttes i støtten til pelsdyrdrift. Men kuttet burde vært overført til en omstillingsstøtte for de bøndene som i dag driver med pelsdyr, slik De Grønne skisserer i vårt forslag om å avvikle pelsdyroppdrettet over en fireårsperiode, sier partiets talsperson Hilde Opoku.

Dyrevernalliansen kaller Listhaug-forslaget for «en gledens dag». Også Siri Martinsen, leder i dyrevernsorganisasjonen NOAH, håper at midlene som trekkes heller kan brukes til styrt avvikling av næringen.

- Arbeiderpartiet, SV, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Rødt ønsker alle en avvikling av pelsdyroppdrett, og vi håper at Frp også innser at befolkningen ikke bare vil fjerne støtten til næringen, men også næringen i seg selv.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer