Jubelen snudd til dyp sorg

De pårørende har feiret at 12 overlevde gruveeksplosjonen i West-Virginia. Nå viser det seg at de fikk feil beskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): BBC  og CNN rapporterer at bare en av de tretten gruvearbeiderne er funnet i live. Tidligere har det vært meldt at bare en av de tretten døde, og at de 12 andre overlevde.

De pårørende samt guvernør i West-Virginia, Joe Manchin, har feiret den lykkelige meldingen i hele natt. Nå er gleden snudd til sorg og sjokk.

Den ene som har overlevd er 26 år gamle Randal McCloy. Han er brakt til sykehus, alvorlig skadd.

- I sjokk

- Alle er i sjokk, sier Sam Lands, svoger til Martin Bennet, en av de omkomne.

- Jeg trodde jeg skulle besvime. Jeg kunne ikke tro det. Vi er blitt løyet for hele tiden. Vi trenger svar, sier han.

Den opprørende beskjeden skal ha forårsaket fullt kaos og slåssing utenfor kirken der pårørende har vært samlet de siste tre dagene.

- Misforstod 

BARE MANNEN HENNES OVERLEVDE: Anna McCloy jublet først sammen med de andre over nyheten om at 12 overlevde i gruven. Nå har hun fått vite at mannen hennes, Randall er den eneste som klarte seg. Foto: AP/ SCANPIX
BARE MANNEN HENNES OVERLEVDE: Anna McCloy jublet først sammen med de andre over nyheten om at 12 overlevde i gruven. Nå har hun fått vite at mannen hennes, Randall er den eneste som klarte seg. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

President i gruveselskapet International Coal Group, Ben Hatfield, sier på en pressekonferanse i Tallmannsville at den fatale feilmeldingen skyldtes at de hadde tolket en melding feil. De 12 hadde forsøkt å barrikadere seg i et annet rom i gruven for å unngå den giftige gassen. Men de klarte seg altså ikke.

- Dette er en sorg helt utenfor fatteevne. Jeg forstår godt frustrasjonen som de pårørende nå føler. Velkommen til den verste dagen i mitt liv, sier Hatfield til media.

I følge AP var det guvernør i West Virginia som formidlet beskjeden til de pårørende om at 12 hadde overlevd og en var død.

Tidligere er kun en omkommet blitt funnet etter eksplosjonen i Sago-gruven mandag.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.