<strong>GODT VALG:</strong> MDG hadde et godt kommunevalg. Nå viser en måling oppgang for partiet. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
GODT VALG: MDG hadde et godt kommunevalg. Nå viser en måling oppgang for partiet. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer

Valget 2017

Jubelmåling for De Grønne. Ville fått 11 på tinget

- Viser at stadig flere er enige med oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Partiet går fram 2,2 prosentpoeng til 6,1 prosent og ville dermed fått elleve stortingsmandater dersom målingen var valgresultatet. Det kommer fram av en fersk måling gjennomført på vegne av avisa Dagens Næringsliv.

Rasmus Hansson, talsperson for MDG, skriver følgende i en e-post til Dagbladet:

- Dette viser at stadig flere er enige med oss i at det er riktig for Norge å komme seg ut av oljealderen og inn i den grønne framtida, og at stadig flere ser at Arbeiderpartiet og Høyre er i utakt med tida.

- Å lete etter mer olje nå er skadlig for norsk økonomi, for norske arbeidstakere og for framtida til barna og barnebarna våre, legger han til.

- Ikke bra nok

Hansson understreker at hans parti akter å legge press på Høyre og Ap.

Sistnevnte kommer langt dårligere ut på målingen enn Hanssons parti.

Ap faller 3,3 prosentpoeng på målingen, og vil med et så svakt resultat i stortingsvalget 11. september gjøre seg helt avhengig av MDG.

- Det er ikke bra nok. Det er bare et stort Ap som er garantisten for at vi får et skifte fra Høyre/Frp, til en regjering med ny sysselsettingspolitikk og ny fordelingspolitikk, sier Ap-nestleder Trond Giske til avisa.

Oppgang for Frp

Mens Høyre går fram marginale 0,1 prosentpoeng til 24,2 prosent, styrker regjeringskollega Frp seg med 1,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 13,1 prosent på målingen.

Både Venstre og KrF går fram 0,5 prosentpoeng, til henholdsvis 5,3 og 4,1 prosent.

Ser man på mandatfordelingen, viser målingen at ingen av de to blokkene ligger an til flertall. Høyre (42), Frp (23), KrF (9) og Venstre (7) får 81 mandater, mens Ap (48), Sp (19) og SV (9) ender opp med 76 og er altså avhengig av MDGs 11.

Målingen er utført av Sentio Research Norge i perioden 15.–20. august. For de øvrige partiene er resultatet dette: Sp 11,1 (-0,1), SV 5,1 (+0,7), Rødt 2,5 (-0,8), andre 1,6 (-1,2).

Feilmarginen er ikke oppgitt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer