Jubeltall endte i bitter krangel

- Viser at Sp driver svartmaling, sier Høyres Thorbjørn Røe Isaksen. - De har aldri tatt sentralisering på alvor, svarer Trygve Slagsvold Vedum.

DISTRIKTSOPPGANG: Thorbjørn Røe Isaksen, til høyre i bildet, viser til sysselsettingsvekst i distriktene. Fredrik Haaning, Harald Victor Hove og Eirik Lae Solberg bifaller. Trygve Slagsvold Vedum er dypt uenig, og ble ikke invitert med på benken denne dagen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DISTRIKTSOPPGANG: Thorbjørn Røe Isaksen, til høyre i bildet, viser til sysselsettingsvekst i distriktene. Fredrik Haaning, Harald Victor Hove og Eirik Lae Solberg bifaller. Trygve Slagsvold Vedum er dypt uenig, og ble ikke invitert med på benken denne dagen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Et parti uten god politikk for å skape jobber i distriktene kan heller ikke ha en god distriktspolitikk, sier Thorbjørn Røe Isaksen (H).

Partiet han sikter til er Senterpartiet, og næringsministeren er bevæpnet med nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene viser at alle 30 kommunene med største vekst i sysselsettingen fra 2017 til 2018 er distriktskommuner.

- Vedum tar grunnleggende feil når han påstår at regjeringen sentraliserer landet. Det er lenge siden vi har sett et distrikts-Norge som går bedre, sier Røe Isaksen.

Vinnerkommuner

Mest positiv endring hadde Åseral, Dovre, Rømskog og Hyllestad kommune, som alle hadde en vekst i sysselsetting på fire prosent eller mer. I sum mener Røe Isaksen at SSB-tallene burde få sentraliseringskritikken fra Senterpartiet til å stilne brått.

Fra 4. kvartal 2016 til 4. kvartal 2018 har det blitt skapt 106 000 flere jobber, hvorav om lag tre av fire har kommet i privat sektor. Nesten 90 prosent av kommunene har hatt vekst, ifølge SSB-tallene.

- I distriktene i dag er problemet snarere mangel på arbeidskraft enn det motsatte. Ledigheten er rekordlav, og 45 av de 50 kommunene med lavest ledighet distriktskommune, sier Røe Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer