Stor Støre størst - igjen

Jubeltall for Jonas

Arbeiderpartiet fosser fram på Dagbladets ferske måling. Samtidig går alle regjeringspartier tilbake og etterlater både Venstre og KrF under sperregrensa.

GODE TALL: Arbeiderpartiet gjør et byks fram på Dagbladets siste meningsmåling. Samtidig peker tallene på at Ap-leder Jonas Gahr Støre har økt kraftig i popularitet blant sine egne velgere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODE TALL: Arbeiderpartiet gjør et byks fram på Dagbladets siste meningsmåling. Samtidig peker tallene på at Ap-leder Jonas Gahr Støre har økt kraftig i popularitet blant sine egne velgere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets siste meningsmåling er utvilsomt lystig lesning for Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

På den ferske målinga Ipsos har utført på vegne av Dagbladet, fosser Ap fram fire prosentpoeng og for første gang siden november tar de nå tilbake tronen som landets største parti.

- Dette viser en bra framgang for Arbeiderpartiet og vi håper det vil fortsette, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Klart rødgrønt flertall

I Dagbladets måling for februar, lå Arbeiderpartiet på 20,3 prosentpoeng. En måned seinere ligger de nå på 24,3 prosent.

Støre tror selv at dette skyldes at folk nå ser behovet for at det er vanlige folks tur, etter åtte år med Høyre og Frp «som i stort har prioritert de med mest fra før».

- Jeg tror også folk ser lengre enn coronaen og på hvilken retning Norge trenger. Vi vil styrke trygghet for helse og omsorg og sier nei til oppsplitting og privatisering. Det skal vi også være tydelig på fram mot valget. Vi vil også ta et krafttak for å få folk ut av ledighet og inn i arbeid med hele, faste stillinger og en lønn å leve av, sier Støre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer