Jubileumsfesten ble krisemøter

Profilert næringslivstopp trekker seg fra Terra-styret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 70 sparebanksjefer fra hele landet og andre gjester kom festpyntet til Hotell Plaza i Oslo. I stedet ble den planlagte  banketten for tiårsjubilanten Terra  avlyst i dag og erstattet av krisemøter i konsernstyret. Møtene vil trolig pågå gjennom hele helgen.

Den planlagte tredagersmarkeringen av ti år med Terra startet i dag med seminar på Hotel Plaza i Oslo. I ettermiddag  måtte konsernsjef Ola Sundt Ravnestad rykke ut med en erklæring om intern gransking av Terra Securities virksomhet.

Ifølge E24 har et av de meste profilerte styremedlemmene i Terra, Sverre Leiro, i dag trukket seg fra styrevervet. Han dukket ikke opp på Hotell Plaza.

Redd for omdømmet

Leiro er sjef for landets største dagligvarekjede, NorgesGruppen.   I en pressemelding sier Leiro at han trekker  seg av hensyn til NorgesGruppens omdømme.

Leiro var en av to uavhengige styremedlemmer i terra-styret på åtte. Tidligere konsernsjef Kåre Frydenberg i Posten er den andre.

Lørdagens halvårige aksjonærmøte var ment som en prolog til festen fredag kveld for selskapets ansatte og for den store banketten for eierne lørdag. I stedet ble redegjørelsen for salget av angivelige verdipapirer til fire nordnorske kommuner det sentrale tema på aksjonærmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer