Jubileumskirke brant til grunnen

Grymyr kirke på Gran på Hadeland brant i går kveld ned til grunnen. Kirken feiret sitt 100-årsjubileum i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 20.30-tiden at brannalarmen gikk. Kirken på det det lille tettstedet var overtent. Brannfolk fra brannstasjonene på Gran, Lunner og Brandbu rykket ut, men lykkes ikke i å slokke brannen før kirken var totalskadet.

Brannen var eksplosjonsartet, og gnister og små ildkuler regnet fra brannstedet. Ved 21.30-tiden var brannen under kontroll. Det var sent i går kveld ikke klart om brannen var påsatt.

- Vi var raskt på stedet, og da røyk det kraftig fra den østre delen av kirken. Nå er det bare skallet igjen, og det brenner fortsatt, sier lensmannsbetjent Per Olsen ved Gran lensmannskontor.

- Vi kjenner ikke brannårsaken ennå, men holder alle muligheter åpne, også at kriken ble påtent. Men vi kjenner ikke til elementer i det lille lokalmiljøet på Grymyr som kunne gjøre noe slikt, sier Olsen.

Brannen skal ifølge vitner ha startet høyt opp i kirkebygningen. Flere vitner kunne i går fortelle at de hadde observert en bil tilhørende et elektrikerfirma ved kirken. Politiet kunne i går ikke bekrefte om det hadde vært elektrikerarbeide ved kirken, og om dette kunne ha noen sammenheng med brannen.

- Vi vil undersøke dette nærmere, sier Olsen.

Grymyr kirke ble bygget i 1899, og feiret for to måneder siden 100-årsjubileum med biskopen til stede.

- Folk på Grymyr er veldig glad i kirka si. Den er et samlingspunkt på det lille tettstedet, og bygningen ble nettopp pusset opp i forbindelse med jubileet, forteller lokalhistoriker Hans Næss til Dagbladet.

Innbyggerne på Grymyr stimlet i går kveld for å ta det triste skuet i øyesyn.