Jublende irakere kysset Saddam

TV-bilder av en tydelig opplagt og uskadd Saddam Hussein ble vist på irakisk fjernsyn i dag. Saddam snakket om konkrete episoder som har funnet sted siden krigens utbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket som ble vist på irakisk tv i dag viste president Saddam Hussein spankulerende rundt i Bagdads gater, mens hundrevis av mennesker hyller sin leder.

Kysset sin Saddam

Flere mennesker fikk komme helt fram til Hussein og de kysset hans hender og ropte ut sin støtte til han. Presidenten slo av en prat med flere av menneske han møtte i Bagdads gater. På et opptak ser man tydelig at Saddam Hussein klatrer opp på taket til en bil slik at flest mulig mennesker som var samlet i gaten kunne få et blikk av sin leder.

Andre fjernsynsbilder viser Saddam Hussein som besøker soldater som kjemper for sitt land mot koalisjonstyrkene. Irakisk fjernsyn hevder opptakene er gjort i dag.

Også en tale av Saddam Hussein ble vist på irakisk fjernsyn. I talen hevdet Hussein at kun et fåtall troppen fra koalisjonsstyrken hadde klart å ta seg forbi forsvarsverket rundt Bagdad. Presidenten oppfordret sine soldater slå hardt til mot fienden.

Hyllet jordbruker

Presidenten hyllet også en jordbruker som angivelig skal ha skutt ned et amerikansk kamphelikopter. Denne konkrete opplysningen er den første hendelsen som Iraks øverste leder har referert til etter krigens utbrudd. Det betyr at Hussein er i live, om opptakene er av den ekte presidenten. Det er tidligere kjent at Saddam Hussein har brukt dobbeltgjengere ved forskjellige anledninger.

Amerikanske militærer har lenge lurt på om de klarte å drepe eller skade Saddam Hussein på krigens aller første dag. Da gjennomførte amerikanerne et målrettet angrep mot bestemte steder i Bagdad der de mente at presidenten oppholdt seg. Om talen viser den ekte presidenten, er det mer usikkert om den gatevandrende presidenten er Hussein i egen person.

Ifølge CNN skal opptakene vært gjort i de vestlige delene av Bagdad. Trolig var også Saddam presseansvarlig Abid Hamoud også å se på opptakene. Sikkerhetsoppbudet rundt den spaserende presidenten var enormt. Opptakene som ble vist på fjernsyn i kveld er ventet å ha en enorm effekt på moralen til både soldater og befolkningen i Bagdag.

<B>IKKE VERIFISERT:</B> Amerikanske eksperter jobber på spreng med å granske bildene fra Bagdad. Det er ikke kommet uttalelser fra USA om TV-bildene viser den ekte Saddam Hussein.
KONKRETE OPPLYSNINGER:</B> I en tale til sitt folk hyllet Saddam Hussein en irakisk bonde som hadde skutt ned et amerikansk helikopter.
SÅ GLAD, SÅ GLAD Denne ukjente mannen var en av dem som fikk komme nær innpå Hussein. Men han var langt fra alene om å kysse sin president.