Barnevern

Jubler etter barnevernsdom: - Helt suverent

Mandag stanset lagmannsretten en tvangsadopsjon i lille Vestnes kommune. Det får Terje og Merlita til å juble.

SØNNEN TVANGSADOPTERT: Barnevernssaken til Terje og Merlita er tatt til behandling i Strasbourg. Her er de i den franske byen høsten 2018. Foto: Siv Johanne Seglem
SØNNEN TVANGSADOPTERT: Barnevernssaken til Terje og Merlita er tatt til behandling i Strasbourg. Her er de i den franske byen høsten 2018. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For knappe to måneder siden ble Norge knust av barnemora Trude i Storkammeret i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i en betent tvangsadopsjonssak.

I går skrev Dagbladet at Frostating lagmannsrett denne uka stanset en annen tvangsadopsjon på grunn av den viktige dommen i EMD.

I denne saken, som omhandler ei mor av afrikansk opprinnelse, fremmet Vestnes kommune i Møre og Romsdal sak for fylkesnemnda om fratakelse av foreldreansvaret og samtykke til adopsjon.

- Suverent

Det skjedde etter at mora hadde gått til barnevernstjenesten med krav om utvidet samvær med sin datter som var plassert i fosterhjem.

Tvangsadopsjonen ble banket gjennom i både fylkesnemnd og tingrett, før lagmannsretten denne uka satte en stopper for planene, med klare henvisninger til den ferske storkammeravgjørelsen i Strasbourg.

- Det er helt suverent at EMD-dommen fører til slike endringer. Vi tror det kommer til å få betydning også for vår sak, sier barnefar Terje.

Han og kona Merlita er også fra Vestnes i Møre og Romsdal. Tettstedet har 2428 innbyggere og i kommunen totalt bor det 6548 mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.