Barnevern

Jubler etter barnevernsdom: - Helt suverent

Mandag stanset lagmannsretten en tvangsadopsjon i lille Vestnes kommune. Det får Terje og Merlita til å juble.

SØNNEN TVANGSADOPTERT: Barnevernssaken til Terje og Merlita er tatt til behandling i Strasbourg. Her er de i den franske byen høsten 2018. Foto: Siv Johanne Seglem
SØNNEN TVANGSADOPTERT: Barnevernssaken til Terje og Merlita er tatt til behandling i Strasbourg. Her er de i den franske byen høsten 2018. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For knappe to måneder siden ble Norge knust av barnemora Trude i Storkammeret i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i en betent tvangsadopsjonssak.

I går skrev Dagbladet at Frostating lagmannsrett denne uka stanset en annen tvangsadopsjon på grunn av den viktige dommen i EMD.

I denne saken, som omhandler ei mor av afrikansk opprinnelse, fremmet Vestnes kommune i Møre og Romsdal sak for fylkesnemnda om fratakelse av foreldreansvaret og samtykke til adopsjon.

- Suverent

Det skjedde etter at mora hadde gått til barnevernstjenesten med krav om utvidet samvær med sin datter som var plassert i fosterhjem.

Tvangsadopsjonen ble banket gjennom i både fylkesnemnd og tingrett, før lagmannsretten denne uka satte en stopper for planene, med klare henvisninger til den ferske storkammeravgjørelsen i Strasbourg.

- Det er helt suverent at EMD-dommen fører til slike endringer. Vi tror det kommer til å få betydning også for vår sak, sier barnefar Terje.

Han og kona Merlita er også fra Vestnes i Møre og Romsdal. Tettstedet har 2428 innbyggere og i kommunen totalt bor det 6548 mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer