Jubler etter seier i Høyesterett: - Wow! Stor seier!

Kan bruke Pentagon-penger på grensemur.

SEIER: Donald Trump vant fredag en viktig seier i Høysterett. Foto: AP Photo / Jacquelyn Martin / NTB scanpix
SEIER: Donald Trump vant fredag en viktig seier i Høysterett. Foto: AP Photo / Jacquelyn Martin / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps administrasjon vant fredag en stor seier i Høyesterett. Høyesterett slår fast at Donald Trump kan bruke penger som opprinnelig hadde blitt bevilget til andre prosjekter i forsvarsdepartementet, for å finansiere grensemuren til Mexico, skriver CNN.

«Wow! Stor SEIER. Høyesterett tilsidesetter avgjørelsene fra lavere rettsinstanser og tillater at arbeidet med den sørlige muren fortsette. Stor SEIER for grensesikkerhet og rettsstaten», tvitrer presidenten.

Fremdeles domstolsmat

En lavere rettsinstans hadde forbudt administrasjonen å bruke 2,5 milliarder dollar fra Pentagons budsjett til bygging av Trumps mur mot Mexico.

Ifølge New York Times får nå Trumps administrasjon lov til å begynne arbeidet med å bygge muren på deler av grensa mot Mexico, mens det fremdeles går saker i rettssystemet om hvordan muren skal finansieres.

Trumps advokater argumenterte i forkant av kjennelsen med at det hastet med å få en avgjørelse, for at man skulle få brukt pengene før budsjettåret er omme 30. september. Etter det er ikke pengene lenger tilgjengelige.

Spørsmålet i saken som fremdeles går for rettssystemet er om administrasjonen hadde lov til å ta penger fra andre prosjekter og sluse dem over til bygging av grensemuren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer