Jubler for mer pappaperm

På vei til fødestua hørte Malick Ceesay (35) nyheten om at regjeringspartiene ønsker utvidet pappapermisjon. Få timer seinere ble han pappa for andre gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå håper han forslaget gir ham mer tid sammen med den nyfødte datteren.

Som vanlig er stemningen høy ved fødeavdelingen på Ullevål sykehus. Men i går steg den et lite hakk til da pappapermisjon ble nyhetsoppslag. Nå ønsker nemlig regjeringspartiene å øke pappapermisjonen fra fire til ti uker. Og det uten at det skal gå ut over mors permisjon.

En måned for lite

- Dette høres kjempebra ut. Jeg hørte om forslaget på radioen da vi kjørte hit. Hvis det blir innført, får jeg være mer sammen med barnet. Dagens ene måned er altfor lite, sier Malick Ceesay til Dagbladet.

Datteren, som ennå ikke har fått navn, så dagens lys i går morges. Fra før av har Malick en datter på 6 = år.

- Det er viktig å benytte seg av pappapermisjonen. Man får tid til å bli kjent med barnet de første månedene, og det gir mor avlastning. Jeg støtter regjeringen 100 prosent med dette forslaget, og tar gjerne ti uker fri med barnet før jeg går tilbake i arbeidslivet, sier han.

Om ei uke skal familien ha stor tradisjonell fest til ære for den nyfødte.

Får gjennomslag

Forslaget får støtte fra både Ap og SV. Begge har programfestet økt permisjon for fedre. Men partiene undrer seg over tidspunktet. For bare ei uke siden ble full barnehagedekning og maksimalpriser på foreldrebetaling presset gjennom i Stortinget, mot regjeringspartienes vilje.

- Hvis regjeringspartiene kommer med dette for å så tvil om vår vilje til barnehagesatsing, så tar de feil. Stortinget har gjort ufravikelige vedtak om maksimaltakst og satsing på barnehager, sier nestleder Øystein Djupedal i SV til NTB.

Men begge de to opposisjonspartiene tror på begge deler, og gir mulighet for at det kan innføres allerede i inneværende stortingsperiode.

- Ja, det tror jeg er mulig, sier Ap's familiepolitiske talsmann Trond Giske til NTB.