Jubler over alkokrigen

Frp jubler over alkokrigen i Tromsø, og gir røykeloven skylda. Partiets alkoholpolitiske talsmann tror flere vil følge etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Hipp hurra! Det er jammen på tide at det norske folk får kjøpe øl til normale priser, sier Harald Tom Nesvik, Fremskrittspartiets alkoholpolitiske talsmann.

-  Helt greit

Dagbladet skrev i går om priskrigen på øl, vin og sprit blant restaurantene i Tromsø. Nesvik ser imidlertid ingen betenkeligheter med at flere restauranter nå tilbyr to drikkevarer til prisen for en.

-  Så lenge de ikke bryter alkoholloven er det greit, mener han.

Også utesteder i Oslo tilbyr sommerpilsen til lave priser. Frp-politikeren tror det lave prisnivået skyldes at flere utesteder sliter som følge av røykeloven.

-  Mange brune puber har hatt det tøft etter at loven ble innført. Jeg tror flere vil følge opp med priskrig, sier Nesvik.

-  Dårlig sommervær

Hilde Charlotte Solheim, kommunikasjonsdirektør i Reiselivsbransjens Landsforening (RBL) har ikke hørt om alkokriger andre steder enn i Tromsø.

-  Men mange utesteder møter konkurransen med å tilby «Happy Hour», sier Solheim, som tror priskrigen skyldes dårlig sommervær og røykeloven.

-  Det er store forskjeller på hvor godt utestedene har klart seg etter at de nye reglene ble innført, sier RBL-direktøren. Hun blir ikke skremt av priskrigen i nord.

-  Så lenge dette gjennomføres på en skikkelig måte, er ikke dette problematisk, sier hun.

Bjarne Håkon Hansen (Ap), nestleder i sosialkomiteen på Storinget, er mer kritisk.

-  Vi ønsker høye priser på alkohol fordi dette reduserer forbruket. Norske restauranter kan ikke oppheve norsk alkoholpolitikk gjennom priskrig, sier Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer