Jubler over amok presidentfrue

Raserianfallet i går feires av journalistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KENYA (Dagbladet.no): - Pressefriheten har endelig ankommet Kenya!, jubler kenyanske journalister etter at historien om den kenyanske presidenfruen Lucy Kibakis raserianfall har fått fritt spillerom i kenyanske medier.

Det går ikke ett minutt uten at journalister i de mange nyhetsredaksjoner i Kenya snakker om førstefruens vanvidd. For mange representerer historien om presidenfruen som gikk amok i avisen The Daily Nation en ny era i Kenyansk mediehistorie.

- At pressefrihet skulle komme i forbindelse med presidentfamilien hadde vi aldri trodd, sier Hudson Wainaina, sjefredaktør i Kenyas nest største avis The Standard til Dagbladet.no.

- Fiender

Presidentfruen vakte stor oppsikt da hun natt til i går stormet The Daily Nation og sperret journalister og kameramenn inne i redaksjonen i fem timer. I følge med sine sikkerhetsvakter konfiskerte hun mobiltelefoner og kamera, klapset til en kameramann og krevde journalister arrestert etter beskyldninger om maktmisbruk.

Hun anklaget journalister for å skrive løgnaktige og krenkende historier om henne og hennes familie, og lovet å bekjempe «fiender av hennes mann, barn og Kenyas flagg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer