Jublet da 10-åring ble funnet

Tynnkledt, kald og alene på fjellet ble den ni år gamle jenta funnet av et helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jenta ble oppdaget ved Skjoldmøyfjell nord for Straumsfjorden i kveld. Hun satt ytterst på en odde da mannskaper i et helikopter så henne. Det er omlag seks kilometer unna området hun kom vekk fra faren og broren sin i går formiddag. Hun var bare kledd i en t-skjorte og rød joggebukse da hun forsvant, men er i god form, selv om hun klaget over at hun frøs litt. Hun fikk kakao av mannskapene i helikopteret da hun ble funnet.

Oppdaget fra lufta

Det var letemannskaper ombord i et Sea King-redningshelikopter som oppdaget jenta klokka 19.55, opplyser hovedredningssentralen på Sola.

Helikopteret plukket henne opp og fløy henne til en kommandosentral der hennes far var. Deretter fløy de videre til Skien for legesjekk. I kveld møter hun familien sin.

Jenta er i god behold, selv om hun har vært alene i utmarka siden i går formiddag. På det meste søkte 300 mennesker etter den lille jenta. Heimevernet kalte blant annet inn 200 HV-soldater som gikk manngard i området jenta forsvant i. Tre helikoptere og ni hundeekvipasjer har også deltatt i leteaksjonen etter jenta.

Fjellområdet der søket har vært konsentrert har et svært vanskelig terreng å bevege seg i. Det ligger på omlag 1000 meters høyde.

Det er i kveld ikke klart hvordan jenta kom bort fra broren og faren sin da de var på tur i fjellet.

FUNNET AV HELIKOPTER:</B> Et Sea King-redningshelikopter fant jenta i fjellet i kveld.
I SØKELYSET:</B> Den 10 år gamle jenta ble fløyet ut fra fjellet i en Sea King. Da hun landet ville alle klemme henne.
</B> Da hun landet sto letemannskapene klare med pizza og brus. 10-åringen så litt medtatt ut, men ifølge legene var hun i god form, selv om hun følte seg litt kald.