I FLAMMER:  Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland. Natt til søndag brant et planlagt asylmottak ned, og mens brannen herjet skal et tyvetalls personer ha applaudert og jublet. Foto: DPA / NTB Scanpix
I FLAMMER: Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland. Natt til søndag brant et planlagt asylmottak ned, og mens brannen herjet skal et tyvetalls personer ha applaudert og jublet. Foto: DPA / NTB ScanpixVis mer

Jublet da planlagt asylmottak brant ned: - Skam dere, raser regjeringa i Tyskland

20-30 personer skal ha applaudert da brannen herjet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland.

Natt til søndag jublet og applauderte nemlig 20-30 tilsynelatende fulle personer da et gammelt hotell som nå gjøres om til et asylmottak, sto i brann i byen Bautzen.

«Uforbeholden glede» En polititalsmann forteller at gruppa skal ha vist «uforbeholden glede» da de så det kommende asylmottaket stå i brann.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet mistenker at brannen i det kommende asylmottaket skal ha blitt påsatt etter at de ifølge nyhetsbyrået skal ha funnet brannakselererende stoffer på stedet.

- Hindret brannmannskapene Noen personer i gruppa AFP beskriver som en antimigrant-gruppe, skal i tillegg ha forsøkt å hindre brannmannskapene i å slokke brannen. To 20 år gamle menn skal ha blitt arrestert for å ha trosset politiets ordre.

Viseutenriksminister Micaehl Roth ber personene om «skamme seg».

- Rasister er patetiske lovbrytere, en skam for landet vårt. Skam dere!, skriver han på Twitter.

Også justisminister Heiko Maas har kommentert hendelsene på Twitter.

- De som skamløst applauderer mens hus brenner og skremmer flyktninger til døde, utviser en ekkel og motbydelig oppførsel, lyder kraftsalven fra Maas.

Ingen skal ha blitt skadd i brannen som fant sted bare to dager etter en annen hendelse tyske myndigheter også har fordømt.

Da forsøkte 100 personer i byen Clausnitz å stoppe ankomsten til en buss med 20 asylsøkere om bord som skulle til et asylmottak i byen.

«Vi er folket» Ifølge AFP skrek en sint mobb «Vi er folket», et lånt slagord fra den fredlige revolusjonen som førte til Berlinmurens fall i 1989. En video har siden gått viralt, og viser polititjenestemenn som hjelper livredde asylsøkere av bussen.

Nyhetsbyrået RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) har intervjuet justisminister Maas om hva han tenker om framveksten av høyreekstreme grupper som åpenlyst opererer i det offentlige.

- Verbal radikalisme er en forgjenger til fysisk vold, sier han til RND og sier han mener noen av de høyreekstreme gruppene går forbi det ytringsfriheten tillater dem og nå framstår som en trussel mot samfunnet.

Han la til at det har blitt registrert mer enn 1000 kriminelle handlinger mot asylmottak i Tyskland det siste året.

Og det høyeste antallet kriminelle handlinger ble rettet mot asylmottak i Sachsen, skriver AFP.
 

 DAGEN DERPÅ:  En rekke innbygere i Bautzen gikk i dag til bygget for å se på ødeleggelsene politiet mener skal stamme fra en ildpåsetter. Foto: DPA / NTB Scanpix
DAGEN DERPÅ: En rekke innbygere i Bautzen gikk i dag til bygget for å se på ødeleggelsene politiet mener skal stamme fra en ildpåsetter. Foto: DPA / NTB Scanpix Vis mer