Jublet da planlagt asylmottak brant ned: - Skam dere, raser regjeringa i Tyskland

20-30 personer skal ha applaudert da brannen herjet.

I FLAMMER:  Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland. Natt til søndag brant et planlagt asylmottak ned, og mens brannen herjet skal et tyvetalls personer ha applaudert og jublet. Foto: DPA / NTB Scanpix
I FLAMMER: Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland. Natt til søndag brant et planlagt asylmottak ned, og mens brannen herjet skal et tyvetalls personer ha applaudert og jublet. Foto: DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyske myndigheter fordømmer nå det de karakteriserer en «avskyelig» hendelse denne helgen i den østlige staten Sachsen i Tyskland.

Natt til søndag jublet og applauderte nemlig 20-30 tilsynelatende fulle personer da et gammelt hotell som nå gjøres om til et asylmottak, sto i brann i byen Bautzen.

«Uforbeholden glede» En polititalsmann forteller at gruppa skal ha vist «uforbeholden glede» da de så det kommende asylmottaket stå i brann.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet mistenker at brannen i det kommende asylmottaket skal ha blitt påsatt etter at de ifølge nyhetsbyrået skal ha funnet brannakselererende stoffer på stedet.

- Hindret brannmannskapene Noen personer i gruppa AFP beskriver som en antimigrant-gruppe, skal i tillegg ha forsøkt å hindre brannmannskapene i å slokke brannen. To 20 år gamle menn skal ha blitt arrestert for å ha trosset politiets ordre.

Viseutenriksminister Micaehl Roth ber personene om «skamme seg».

- Rasister er patetiske lovbrytere, en skam for landet vårt. Skam dere!, skriver han på Twitter.

Også justisminister Heiko Maas har kommentert hendelsene på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer